loading
views

ING Economische Bureau: Flexmarkt 2012 krimpt

21 februari 2012

Voor 2012 verwacht het ING Economisch Bureau dat de omzet van de flexbranche met 5 procent afneemt, vooral door een teruglopende vraag naar uitzendkrachten in de industrie.

Flexmarkt 2012
De flexmarkt krijgt dit jaar te maken met een teruglopend aantal uren en minder omzet. Vooral uitzendbureaus zullen het slechter doen dan in 2011.

Detachering
Ook in de detachering valt, met uitzondering van niches voor bepaald technisch of IT-personeel, geen groei te verwachten. Dat betekent volgens de ING dat voor het vierde jaar op rij het aantal uren in de detachering stagneert.

5% krimp
Voor de hele flexbranche (uitzenden, bemiddelen, detacheren, werving&selectie en payrolling) verwacht ING Economisch Bureau in 2012 een krimp van 5 procent ten opzichte van afgelopen jaar. Vooruitlopend op beperkt economisch herstel in 2013 ligt een betere tweede dan eerste jaarhelft in het verschiet.

Positionering
“De verwachte omzetkrimp in de sector dwingt flexbedrijven duidelijke keuzes te maken in het kader van positionering, onderscheidend vermogen en de eigen flexibele schil, met het oog op versterking van het bedrijf en de relatie met opdrachtgevers en flexkrachten, om daarmee toekomstbestendig te blijven”, aldus Karin Radder sectormanager Zakelijke Dienstverlening van ING.

Bron: ING Economisch Bureau, 21 februari 2012

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek