loading
views

StiPP pensioen: geen korting

20 februari 2012

StiPP hoeft geen korting door te voeren, maar beleggingsresultaat kan wel onvoldoende zijn.

Vandaag maken veel pensioenfondsen in Nederland bekend dat zij de pensioenen volgend jaar moeten verlagen. Dit geldt niet voor StiPP omdat het systeem gebaseerd is op een ‘beschikbare premieregeling’. Maar het wil ook niet zeggen dat de behaalde beleggingsresultaten van StiPP wel voldoende zijn.

StiPP pensioen niet lager

De pensioenregeling van StiPP is een ‘beschikbare premieregeling’. Met de premie bouwt een uitzendkracht een pensioenkapitaal op. StiPP belegt vervolgens het pensioenkapitaal. Als het goed of slecht gaat met de beleggingen, is dat merkbaar in het pensioenkapitaal. Op de pensioendatum koopt de uitzendkracht van het pensioenkapitaal zelf een pensioen in. De hoogte van de tarieven hiervoor veranderen wel jaarlijks.

Verlagen pensioenkapitaal
Of de pensioenkapitalen van werknemers omlaag gaan, weet StiPP pas als het rendement van 2012 bekend is.

StiPP, 20 februari 2012

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek