loading
views

FlexCom4: eigenrisicodragerschap geeft beter zicht op ziektegevallen

FlexCom4
16 februari 2012

Sinds 1 januari 2012 is uitzendorganisatie Aelbers Flexibele PersoneelsDiensten eigenrisicodrager voor de Ziektewet bij verzekeraar FlexCom4.

“Deze keuze is bewust genomen”, zegt directeur John Winters, “en bevalt zeer goed: we hebben meer toezicht op de ziektegevallen en de communicatie met de verzekeraar verloopt nu beter dan met het UWV”.

De voordelen op een rij

De overstap naar eigenrisicodragerschap is eenvoudig te realiseren; er verandert niet veel in het proces. De grootste verandering is dat de ziekmelding nu bij FlexCom4 wordt gedaan in plaats van bij het UWV.

De voornaamste reden voor Winters om over te stappen was om beter geïnformeerd te blijven over de zieke medewerker en wanneer hij of zij weer aan het werk kan. Bij een ziekmelding via het UWV eindigt het dienstverband en is het lastig om zicht te houden op het ziekteverloop. “Bij een private partij kan ik makkelijker en sneller een spoedcontrole aanvragen”, aldus Winters. “We hebben een eigen casemanager toegewezen gekregen en voor buitenlandse medewerkers iemand die hún taal spreekt”.

Een andere reden voor Winters was dat het eigenrisicodragerschap goedkoper is. De verzekeringspremie is lager dan de UWV-premie. Op de langere termijn verwacht Winters dat de kosten bij het UWV harder stijgen omdat meer zogenoemde ‘gezonde’ uitzendorganisaties zullen overstappen en de uitzendbureaus met veel schadelast zitten blijven.

Bron: Persbericht FlexCom4, 16 februari 2012

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek