loading
views

CPB: Vaste baan toch echt verleden tijd

Naar website CPB

14 februari 2012

De tijd van de vaste banen lijkt toch echt voorbij. Steeds meer werkgevers vullen vaste werkzaamheden met tijdelijke contracten en creëren zo zelf de gewenste flexibiliteit van het ontslagrecht.

Dat blijkt uit het rapport “Vraag naar arbeid 2011” van het Sociaal Cultureel Planbureau.

De belangrijkste conclusie over de arbeidsmarkt in Nederland is dat de afgelopen tien jaar werkgevers in toenemende mate vast werk vorm zijn gaan geven in tijdelijke contracten.

Helemaal niet tijdelijk
Inmiddels heeft 13 procent van alle werknemers een tijdelijk arbeidscontract. Vaak gaat het echter om functies die helemaal niet als tijdelijk worden beschouwd. Loopt het contract van een werknemer af, dan wordt hij of zij namelijk direct weer vervangen door een nieuwe tijdelijke werknemer. Zo werd in 1994 nog maar de helft van de tijdelijke werknemers vervangen door een nieuwe tijdelijke werknemer, in 2008 is dit aantal opgelopen tot acht van de tien.

Driekwart werkgevers wil versoepeling van ontslagrecht
Ondanks versoepelingen in ontslagprocedures wil driekwart van de werkgevers dat het ontslagrecht op de schop gaat.

Niemand zit te wachten op oudere werknemers
Voor een oudere werkloze blijft het nog steeds erg moeilijk om nieuw werk te vinden. Meer dan de helft (56%) is meer dan twee jaar op zoek naar een nieuwe baan. Hoewel inmiddels meer dan de helft van de werkgevers heil ziet in werknemers die doorwerken na hun 60e, is het enthousiasme voor doorwerken na het 65e levensjaar zeer gering. Slechts 15% van de werkgevers en 14% van de werknemers wil verder na de 65e verjaardag.

Onderzoek CPB
Voor een goed inzicht in de positie van werknemers op de arbeidsmarkt is het belangrijk te weten welk personeelsbeleid hun werkgevers voeren. Deze publicatie laat zien hoe dat beleid de afgelopen tien jaar veranderde. Ze brengt in kaart hoe de in- en uitstroom van personeel zich in verschillende bedrijfssectoren ontwikkelde. Wat er is gedaan aan de beloning, de scholing en de afstemming tussen arbeid en privé bij werknemers. Ook is er bijzondere aandacht voor het beleid dat zich richt op oudere werknemers. Deze publicatie is gebaseerd op de gegevens uit een langlopend onderzoek onder bijna drieduizend werkgevers.


Bron: CPB, 14 februari 2012

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek