loading
views

Uitzendkracht met contract tot einde teeltseizoen alsnog doorbetaald

9 februari 2012

Een bepaling in een arbeidsovereenkomst van een uitzendkracht dat het contract kan aflopen bij het einde van het teeltseizoen is geen ontbindende tijdsvoorwaarde. Anders dan de kantonrechter, oordeelt het hof dat het einde van het teeltseizoen niet voldoende objectief kan worden bepaald. De uitzendkracht moet worden doorbetaald tot het einde van zijn contract.

De feiten
Een uitzendkracht in de glastuinbouw heeft een tijdelijk contract tot 23 december 2010 of tot het einde van het teeltseizoen. De werkgever zegt dat het contract eindigt per 18 oktober, vanwege het einde van het teeltseizoen. De uitzendkracht is het hier niet mee eens en spant een kort geding aan. De kantonrechter vindt de bepaling over het einde van het teeltseizoen een duidelijke ontbindende voorwaarde en geen uitzendbeding. De uitzendkracht gaat in hoger beroep.

Het geschil
Volgens de uitzendkracht is de bepaling in zijn contract een uitzendbeding, waarop de werkgever geen beroep meer mocht doen, omdat hij al meer dan 26 weken voor de werkgever had gewerkt. Ook is het beding volgens de uitzendkracht geen ontbindende tijdsbepaling, omdat het einde van het teeltseizoen niet objectief kan worden bepaald.

De beoordeling
Het hof oordeelt anders dan de kantonrechter. Het teeltseizoen is niet duidelijk af te bakenen. Zo zijn de partijen het er niet over eens of de schoonmaakwerkzaamheden na de late oogst bij het teeltseizoen horen. Ook blijkt uit artikelen in vakbladen dat de laatste pluk meestal pas half november plaatsvindt. Bovendien blijken twee collega’s met eenzelfde contract wel tot in december te hebben doorgewerkt.

Het hof vindt dat de inlener niet objectief genoeg kan aangeven wanneer het teeltseizoen eindigt, om te voldoen aan de voorwaarden van een ontbindende tijdsbepaling. De uitzendkracht met een fase B-uitzendovereenkomst had moeten worden beschermd tegen de willekeurige beëindiging van het contract.

De uitspraak
Het hof vernietigt het vonnis van de kantonrechter en de werknemer krijgt zijn loon alsnog uitbetaald tot 23 december 2010.

Bron: www.rechtspraak.nl LJN: BU8987, 20 december 2011

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek