loading
views

Holland Contracting: Polen zien werk in Nederland als basis voor hun toekomst in Polen

Holland Contracting

9 februari 2012

70 procent van de Polen ziet het werk in Nederland als basis voor het bouwen of kopen van een eigen huis en 26 procent van de Polen heeft plannen om met het verdiende geld een eigen bedrijf te starten in het thuisland.

Deze resultaten blijken uit onderzoek onder de 228 Poolse uitzendkrachten van Holland Contracting.

Volker van Vuurde, directeur van Holland Contracting: “Het is voor ons niet verrassend om te zien dat Polen in Nederland werken met een specifiek doel, namelijk hun toekomst. Afhankelijk van de levensfase heeft iedere werknemer zijn eigen wensen en dromen voor de toekomst. De één wil zijn eigen huis bouwen of bedrijf starten, de ander wil zijn kinderen laten studeren. Polen hebben een goede arbeidsmentaliteit en zijn voor veel werkgevers onmisbaar. Door een aantal jaren te werken als arbeidsmigrant kunnen ze hun dromen en wensen realiseren.”

Volker van Vuurde, Holland Contracting
Holland Contracting heeft de afgelopen periode onderzoek gedaan naar verschillende motivatiefactoren onder Poolse arbeidsmigranten. Eerder bleek al dat 94 procent van de ondervraagde Polen zich welkom voelt in de Nederlandse samenleving. “Wel is het heel belangrijk dat dit zo blijft”, aldus Van Vuurde.

Bron: Persbericht Persbericht Holland Contracting, 9 februari 2012

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek