loading
views

NLingenieurs: Deeltijd-WW voor ingenieurs

1 februari 2012

De branche-organisatie NLingenieurs pleit voor een regeling voor deeltijd-WW in de branche of een verlenging van de kenniswerkersregeling voor ingenieurs. De crisisjaren hebben hun impact op de werkgelegenheid voor deze groep.

Branchevereniging NLingenieurs maakt zich grote zorgen over het behoud van hoogwaardige technisch personeel in de branche. Talentvolle medewerkers die om bedrijfseconomische redenen niet langer in dienst kunnen worden gehouden, zijn over een aantal jaren weer hard nodig, aldus NLingenieurs.

Kelderende omzetten
Het jaar 2011 is voor de advies- en ingenieursbranche dramatisch verlopen: kelderende omzetten, een krimpende werkvoorraad en lage winstverwachtingen. Uit het meest recente conjunctuuronderzoek van branchevereniging NLingenieurs blijken met name de omzetten in de utiliteitsbouw, installatie-advisering en ruimtelijke ontwikkeling sterk onder druk te staan. Deze deelsectoren worden allen geraakt door het ineenstorten van de woning- en kantorenmarkt, wat ook (indirecte) gevolgen heeft voor andere deelsectoren.

Deeltijd-WW of verlenging kenniswerkersregeling
NLingenieurs acht een ingrijpende hervorming van de woningmarkt en een structurele herbestemmingsaanpak voor commercieel vastgoed noodzakelijk om uit deze ernstige situatie te geraken. Tot die tijd pleit NLingenieurs voor een regeling voor deeltijd-WW in de branche of een verlenging van de kenniswerkersregeling.

Bron: Persbericht NLingenieurs, 1 februari 2012

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek