loading
views

Adviseur werving & selectie overtreedt relatiebeding via Twitter

1 februari 2012

Een recruiter heeft via Twitter contact gehouden met kandidaten van haar vorige werkgever. Volgens het relatiebeding uit het contract met haar voormalige werkgever mocht dit niet. Ze moet nu een voorschot betalen op de boete uit het relatiebeding.

De feiten
Een adviseur werving & selectie gaat per 1 juli 2011 als recruiter bij een ander bedrijf aan de slag. In de arbeidsovereenkomst met haar voormalige werkgever is een relatiebeding opgenomen, waarin staat dat ze tot een jaar na het einde van haar arbeidsovereenkomst geen zakelijk contact mag hebben met relaties van de ex-werkgever. Doet ze dat wel, dan moet ze 5000 euro betalen.

In verband met haar vertrek bij het bedrijf stuurt de werkneemster een e-mail aan haar contacten. Hierover ontstaat een conversatie op Twitter met twee van de contacten. Zij heeft één van hen al eens geplaatst bij een bedrijf.

Het geschil
De werkgever vindt dat de werkneemster het relatiebeding heeft geschonden en vraagt in een kort geding een voorschot op de boete.

Het verweer
De werkneemster vindt het relatiebeding onduidelijk. Ze vindt dat het niet voor de hand ligt dat ook niet-betalende particuliere kandidaten onder het beding vallen.

De beoordeling
De rechter vindt dat de werkneemster met de e-mail- en twittercorrespondentie het relatiebeding in elk geval eenmaal heeft overtreden. Ze heeft aan een van de kandidaten namelijk voorgesteld om op de oude voet verder te gaan. Ook is er gesproken over verschillende functies voor die persoon en ze heeft om het cv van de kandidaat gevraagd, om daarmee aan de slag te gaan. Volgens de werkneemster was er een vriendschappelijke relatie met de kandidaat ontstaan. Volgens de rechter wijst het opvragen van het cv in een andere richting. De conversatie op Twitter vond weliswaar plaats in alle openheid en heeft niet geleid tot een plaatsing, maar dat doet hier niets aan af.

De uitspraak
De werkneemster moet van de rechter een voorschot betalen op de boete van 5000 euro.

Bron: www.rechtspraak.nl LJN: BU7469, 24 november 2011

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek