loading
views

ING: Winstgevendheid flexbranche neemt af

29 november 2011

Het afkoelen van de uitzendmarkt naar het eind van dit jaar en in 2012 zorgt voor hernieuwde druk op de winstgevendheid.

Dit staat in het Kwartaalbericht Zakelijke Dienstverlening November 2011 van de ING.

> Kwartaalbericht Zakelijke Dienstverlening ING

In het derde kwartaal van 2011 kwamen er nog 15.000 banen bij, maar met die relatief beperkte groei denkt ING dat de rek er voorlopig wel uit is. Een dalend aantal uitzenduren en het pessimisme onder inkoopmanagers zijn de eerste signalen daarvoor.

ING verwacht dat de werkloosheid volgend jaar oploopt naar 6,3 procent.

Flexbranche koelt verder af
Volgens de ING kan de flexbranche voor heel 2011 een omzetgroei van 7% verwachten. De omzetgroei vlakt door het jaar echter af.

ING: “De lage economische groei in 2012 zet een rem op de vraag naar personeel. Bovendien krimpt een aantal sectoren, zoals de industrie. In de technische sector vlakt de omzetgroei af, terwijl de vraag naar industrieel personeel in 2012 zelfs terugvalt. Overheidsbezuinigingen, personeelsreducties in de financiële dienstverlening en voortgaande automatisering voorkomen een herstel van de behoefte aan administratief personeel. De economische verzwakking zorgt voor meer onzekerheid, waardoor de personeelsbehoefte die wel ontstaat bij voorkeur flexibel wordt ingevuld. Dit dempt de terugval enigszins. In 2012 krimpt de omzet daarom met 2%.”

Bron: ING, 29 november 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek