loading
views

ABU: “tikje wonderlijk”

ABU23 november 2011

Door de bezuinigingen moeten er de komende jaren duizenden rijksambtenaren uit. Deze klus is door Donner exclusief aan het UWV gegund. Maar de vraag is of het UWV die klus wel aan kan, volgens Van der Gaag, directeur van de ABU op BNR.

Van der Gaag: “Het klinkt een tikkeltje wonderlijk dat deze klus exclusief bij het UWV terecht zou komen”.

“Bij de afbouw van het UWV gaan per 1 januari 900 mensen uit, en per 1 januari 2013 nog eens 1400 mensen extra. Er blijven dus niet veel mensen over die dit soort werk kunnen doen. Dat zou in de private wereld moeten zitten. Het credo van het UWV zelf is; privaat wat kan en publiek wat moet.”

1,4 miljoen plaatsingen per jaar
De uitzendsector heeft volgens Van der Gaag een streepje voor op het UWV. “Ik denk dat ze veel minder dienst naar het bedrijfsleven hebben als de uitzendsector. Wij doen 1,4 miljoen plaatsingen per jaar.”

Van der Gaag denkt dat de uitzendbranche nog wel een kans hebben in de detachering van de overtollige ambtenaren. “Het toeval treft dat ik gisteren op Binnenlandse Zaken ben geweest om daar een inleiding te houden over de mogelijkheden die de uitzendbureaus hebben om overtollig personeel door te detacheren.”

> BNR interview met Van der Gaag, 23 november 2011

Bron: ABU, 23 november 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek