loading
views

Maintec opent vestigingen in Tsjechië

logo Maintec

16 november 2011

Maintec opent vestigingen in Tsjechië als voorbereiding op arbeidsmarktkrapte.

Maintec, specialist in het uitzenden en detacheren van (inter)nationaal technisch vakpersoneel, ervaart een toenemende krapte op de technische arbeidsmarkt en wapent zich door het openen van vestigingen in Tsjechië. Maintec maakt deel uit van de Humares Groep.

Positie versterken
Maintec heeft haar positie binnen Europa versterkt door de opening van twee Tsjechische vestigingen in Zlin en Kladno. Met deze uitbreiding versterkt Maintec haar wervingskracht van technisch personeel voor Maintec in Nederland en Maintec en Impact Interim in België.

Sourcing
De Tsjechische vestigingen zullen een belangrijke rol gaan spelen als sourcingkantoren voor de Nederlandse en Belgische activiteiten van Maintec en Impact Interim. Daarnaast zullen zij zich richten op het ontwikkelen van Local-for-Local business in Tsjechië.

Structurele krapte
Humares CEO Patrick van der Ploeg legt uit: “Hoewel de crisis de druk tijdelijk van de arbeidsmarkt heeft gehaald, tonen demografische ontwikkelingen aan dat we de komende jaren bij een kleine opleving van de economie te maken krijgen met enorme tekorten, vooral in technische functies. Onze sourcingstrategie is erop gericht om onze opdrachtgevers blijvend te kunnen voorzien van vakpersoneel. Op korte termijn kunnen we dit door de werving van personeel uit Midden-, Oost- en Zuid-Europa, maar op langere termijn zal ook daar krapte optreden. Dan zullen we wellicht moeten uitwijken naar bronnen buiten Europa. Wij zijn nu druk doende om ons voor te bereiden op de genoemde ontwikkelingen.”

Perfecte aanvulling
Van der Ploeg: “Humares streeft ernaar om haar positie binnen Europa te versterken. Naast onze thuismarkten in Nederland en België zijn wij momenteel vooral actief in Polen, Duitsland, Portugal en Spanje. Tsjechië is een perfecte aanvulling voor ons aanbod. Door de centrale ligging kunnen wij vanuit Tsjechië gemakkelijk andere Oost-Europese landen bereiken in onze vraag naar gekwalificeerd personeel. Buiten het feit dat de Tsjechische markt een interessante groeimarkt is, is het een zeer interessant land voor de werving van technisch personeel voor Nederland en België.”

Bron: Humares Groep, 16 november 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek