loading
views

Aantal vacatures hoogst in 4 jaar

Logo

10 november 2011

Het aantal unieke vacatures in Nederland is in oktober ten opzichte van vorig jaar toegenomen met maar liefst 16 procent, het hoogste aantal sinds 2007. Dat blijkt uit een analyse van HR-platform recruitmentmatters.nl. De nieuwe vacaturesite Jobbird.com springt op deze ontwikkeling in en heeft een maand na de lancering al meer dan 9.000 vacatures online staan.

Behoefte aan zzp’ers
De cijfers zijn opmerkelijk, gezien het economische klimaat waar Nederland in verkeert. Jan-Peter Cruiming, oprichter van Jobbird.com: ‘We zien in deze cijfers bevestigd dat we op het juiste moment zijn gestart. Bedrijven zijn blijkbaar afgeslankt uit de vorige crisis gekomen en zoeken nu toch weer nieuw talent. Ook zie je dat de behoefte aan zzp’ers toeneemt.’

Verandering in de vacaturebranche
Volgens Cruiming heeft de snelle groei van Jobbird.com ook te maken met de verandering in de vacaturebranche: ‘We zien dat jobportals waar bedrijven gratis vacatures op kunnen zetten toenemen in populariteit, terwijl gevestigde partijen waar je moet betalen achterblijven. Die ontwikkeling juichen we toe, want het sluit aan bij onze missie om de arbeidsmarkt weer toegankelijk en transparant te maken. We zitten de concurrenten Monsterboard en NationaleVacaturebank.nl dicht op de hielen.’ Cruiming verwacht dat de gratis portal Jobbird.com eind van het jaar marktleider is met 25.000 vacatures.

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek