loading
views

Ook NBBU is geschrokken van discriminatie

NBBU

2 november 2011

De NBBU bereidt een training voor om intercedenten mondiger te maken in geval van discriminerende verzoeken.

Uit onderzoek van de Vrije Universiteit blijkt dat driekwart van de uitzendbureaus discriminerende verzoeken honoreert. De onderzoekers deden zich voor als eigenaren van een fictief callcenterbedrijf en belden 187 uitzendbureaus met de vraag of zij extra werknemers konden leveren voor een grote opdracht. Tijdens elk telefoongesprek zeiden ze: ‘Ik vind het een beetje vervelend om te vragen, maar ik wil liever geen Marokkanen/Turken/Surinamers, ook al spreken zij prima Nederlands, dat wil ik niet’. In 76,8 procent van de gevallen honoreerden uitzendbureaus het verzoek.

Kleinere bureaus meer schuldig
Grote uitzendbureaus met veertien of meer vestigingen bleken minder vaak discriminerende verzoeken in te willigen dan kleinere uitzendbureaus. Er is geen verschil in discriminatie tussen uitzendbureaus die aangesloten zijn bij een brancheorganisatie en bureaus die dat niet zijn.

Geschrokken
De NBBU is geschrokken van de resultaten. “Uitzenders hebben er geen belang bij om te discrimineren. Het maakt niet uit of een uitzendbureau een Achmed of een Piet in het bestand heeft. Als ze voldoen aan de eisen is het in ons belang ze te plaatsen. Maar door drang en dwang van buiten, van opdrachtgevers, blijkt nu dat we toch meer meebewegen”, stelt woordvoerder Dafna Holtzer in het NTR-programma Dichtbij Nederland (dit item is aan bod gekomen in het eerste uur van 05:40 min. t/m 13:45 min.) op radio 5. “We zijn minder klantgericht en meer klantgezwicht. Daar moeten we door middel van voorlichting en scholing tegenin gaan.”

Extra cursus
Uit de uitkomsten blijkt dat intercedenten vaak wel weten dat discriminerende verzoeken niet mogen, maar vervolgens niet weten hoe te reageren. De NBBU zet daarom in op extra cursussen en voorlichting aan de leden. Op de website komt een pagina met handige gesprekstools en in kleinschalige workshops kunnen intercedenten getraind worden in gesprekstechnieken. Tevens is de NBBU bezig met het formuleren van een gedragscode waaraan het verbod op discriminatie expliciet wordt toegevoegd. In de NBBU-cao staat al uitdrukkelijk dat discriminatie verboden is.

Bron: NBBU, 4 november 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek