loading
views

ABU geschrokken van discriminatie

ABU4 november 2011

ABU geschrokken van hoog percentage uitzendbureaus dat ingaat op discriminerend verzoek

De deze week verschenen scripties van twee studenten van de VU over discriminatie in de uitzendbranche zorgen voor grote commotie. De ABU is geschrokken dat 77% van de uitzendorganisaties meewerkt aan een discriminerend verzoek. De resultaten zijn niet goed en niet goed te praten. In het onderzoek is onderscheid gemaakt tussen ABU-uitzendondernemingen, NBBU-uitzendondernemingen en ongeorganiseerde uitzendondernemingen. ABU-leden doen het iets beter met een gemiddelde van 63,2%. Jurriën Koops, adjunct-directeur ABU: “Wij zijn erg geschrokken van de aantallen uitzendbureaus die meewerken aan een discriminatoir verzoek van een opdrachtgever. Als sector bemiddelen we meer dan 700.000 uitzendkrachten, onder hen 132.000 allochtonen. Wij zijn juist een grote bemiddelaar van allochtonen. Het onderzoek toont aan dat wij nog meer moeten doen om aan onze leden duidelijk te maken hoe te handelen bij een dergelijk verzoek.”

Onderzoek
Voor het onderzoek deden de twee studenten zich voor als eigenaren van een fictief callcenterbedrijf. Ze belden 187 uitzendbureaus en vroegen hen of zij extra werknemers konden leveren voor een grote opdracht. Daarbij was hun verzoek: “Om liever geen Marokkanen/ Turken of Surinamers in te huren.” Ruim drie kwart van de uitzendbureaus gaf aan de opdracht aan te nemen. De ABU is teleurgesteld over deze cijfers en roept zijn leden op meer en blijvend aandacht aan dit onderwerp te geven. De ABU wijst met klem op de Gedragsregels ter voorkoming van discriminatie die worden gehanteerd om de leden duidelijkheid te verschaffen over hoe (bewust en onbewust) de bij de wet verboden ongelijke behandeling kan worden voorkomen.

ABU-Gedragsregels

Jurriën Koops, adjunct-directeur ABU: “Door dit onderzoek weten we nu dat alleen regels niet voldoende zijn, maar dat het aankomt op het naleven van deze regels. Wij gaan onze leden hierin ondersteunen en zullen ze hierop ook aanspreken. We brengen de ABU-Gedragsregels ter voorkoming van discriminatie hernieuwd onder de aandacht en gaan speciale workshops organiseren, waarin we onze leden leren hoe ze discriminatie kunnen herkennen en hoe ze daarmee om kunnen gaan. Verder gaan we nog meer aandacht geven aan dit probleem in de opleidingsprogramma’s en het examen dat intercedenten moeten afleggen. Juist als brancheorganisatie vinden we het belangrijk om iedereen te bemiddelen en daarbij geen discriminerend onderscheid te maken. 18% van onze uitzendkrachten behoort tot een etnische minderheid. Het onderzoek toont overigens niet aan dat dergelijke discriminerende verzoeken vaak door opdrachtgevers worden gedaan.”

Bron: ABU, 3 november 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek