loading
views

Principeakkoord CAO Tankstations en Wasbedrijven 2011-20132 november 2011

CAO-naam
CAO Tankstations en Wasbedrijven

Principeakkoord CAO Tankstations en Wasbedrijven
> nog niet beschikbaar

Looptijd
De CAO loopt van 1 september 2011 tot 1 november 2013.

CAO-code t.b.v. loonheffing
onbekend

Loonmutaties
In mei 2012 worden de lonen met twee procent verhoogd, in februari 2013 volgt een loonsverhoging over de loonschalen van 1 procent en in september van dat jaar worden de lonen met nog eens 1 procent verhoogd. Tevens is met vakbonden afgesproken dat in december van dit jaar een eenmalige uitkering van 75 euro wordt gegeven.

Arbeidsvoorwaarden
– Op het gebied van scholing hebben de CAO-partijen afgesproken om de bestaande CAO regeling over opleidingsvouchers voort te zetten.
– Daarnaast kan op verzoek van een werknemer in overleg met de werkgever een persoonlijk opleidingsplan worden opgesteld. Het opleidingsfonds OOTW zal hiervoor een voorbeeldinstrument ontwikkelen.
– Verder hebben de onderhandelaars afgesproken om een studie te doen naar de harmonisatiemogelijkheden voor de twee regimes van loondoorbetaling bij ziekte, zoals die nu nog zijn opgenomen in de CAO.
– Op het gebied van veilig werken is afgesproken dat de CAO-partijen duidelijk naar werkgevers en werknemers gaan communiceren hoe via bestaande voorzieningen, zoals een veiligheidskooi, kan worden gewerkt aan het verhogen van het ‘veiligheidsgevoel’ van werknemers op een tankstation.
– Daarnaast wordt er een e-learningtraject rondom bedrijfshulpverlening (BHV) opgezet, zodat iedere werknemer eenvoudig iets kan leren over BHV.
– Als laatste is overeengekomen dat er een aparte bepaling in de CAO wordt opgenomen, waarin staat dat bij arbeidsongeschiktheid vakantiedagen worden opgebouwd en tevens worden afgeschreven als er tijdens de arbeidsongeschiktheid vakantiedagen worden opgenomen.

Bron: Bovagkrant, 1 november 2011

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek