loading
views

Randstad: werknemers zitten de storm uit

Logo

22 september 2011

Mobiliteit werknemers zakt verder weg. Werknemers zitten de storm nog even uit bij hun huidige werkgever.

Eén op de vijf werknemers kijkt op dit moment om zich heen. Hoewel velen toe zijn aan verandering en ook wel kansen zien om van baan te veranderen, blijven de meeste werknemers liever even op hun plaats. Werkend Nederland lijkt daarmee te hopen op het moment dat de dip minder dreigend wordt. Dit massale wachten op betere tijden is één van de inzichten uit de nieuwste Randstad Werkmonitor.

> Randstad WerkMonitor September 2011

Klaar voor switch
Het onderzoek brengt een interessante tegenstelling aan het licht tussen de interesse om te switchen en een daadwerkelijke overstap naar een andere baan of zelfs geheel ander werk. Werknemers staan meer dan een half jaar geleden open voor een nieuwe baan. Eén op de vijf werknemers kijkt om zich heen. En ook zeggen werknemers vertrouwen te hebben in de arbeidsmarkt (65 procent zegt daar ja op, tegen 61 procent bij een vorige meting). Verder zijn veel werkenden minder enthousiast over hun huidige werkgever; slechts 25 procent is ‘zeer tevreden’, ten opzichte van 30 procent bij de vorige meting. De kans op ontslag in de komende maanden wordt lager ingeschat, van 27 naar 21 procent.

Toch even wachten
Hoewel al deze seinen op ‘groen’ staan, lijkt het veel werknemers veiliger om nog even te wachten met een daadwerkelijke switch. Slechts 17 procent van de werknemers acht het waarschijnlijk dat zij binnen nu en zes maanden bij een andere werkgever in een vergelijkbare functie gaan werken, een fikse terugloop ten opzichte van 22 procent bij een vorige meting. Slechts 12 procent denkt bij een andere baas in een nieuwe functie te gaan werken, eveneens duidelijk lager ten opzichte van enkele maanden geleden (16 procent).
De ‘blijf zitten waar je zit’ stemming van nu lijkt ook van toepassing te zijn bij de huidige werkgever. Slechts 12 procent van de werkenden verwacht binnenkort binnen het bedrijf een andere functie te bekleden, waar dit in het eerste kwartaal van 2011 nog 24 procent was.

Bron: Randstad,22 september 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek