loading
views

Poolmanagement in het onderwijs

21 september 2011

Invallers basisonderwijs via internet beter en efficiënter te managen.

Het bedrijf Onderwijsapps.nl introduceert inkoop software voor het basisonderwijs, waarmee het proces van het tijdelijk en langdurig vervangen van leerkrachten in het basisonderwijs kan worden beheerd.

Steeds meer schoolbesturen, vervangingspools, personeelsclusters en administratiekantoren maken hierbij gebruik van specifieke vervangingspool software. Deze software zorgt ervoor dat alle betrokken partijen zoals de coördinator van de basisschool (meestal de directeur), de invalleerkracht en de beheerders van de pool minder tijd kwijt zijn aan het organiseren van een vervanging. Voorheen werd er nogal eens gebruik gemaakt van een Excel of Word document om binnenkomende aanvragen van vervangingen te registreren en te plannen en vervolgens mondeling per telefoon of handmatig per e-mail te communiceren. De informatie over de beschikbaarheid en kwaliteit van de invallers is daarbij van essentieel belang en is vaak niet aanwezig.

Poolmanagement
De nieuwe software maakt het leven van een invalpool beheerder een stuk makkelijker doordat het invallers volledig geautomatiseerd via SMS en e-mail informeert over nieuwe inval aanvragen die vervolgens direct bevestigd kunnen worden. Invallers houden hun beschikbaarheid heel eenvoudig actueel en de software voorkomt ongewenste Flexwet verplichtingen door de beheerder tijdig hiervan te informeren. Ook worden declaraties van de reiskosten van invallers automatisch berekend en zijn beschikbaar voor de gebruikers.

Vervangingsfonds
Om de kosten van een invaller door het Vervangingsfonds vergoedt te krijgen kan met een druk op de knop alle aan te leveren informatie gegenereerd en kan vervolgens aan het Vervangingsfonds aangeboden worden.

Beoordelingssysteem
Een unieke eigenschap van de software is dat het een beoordelingssysteem bevat waarmee zowel een basisschool als een invaller achteraf elkaar kunnen beoordelen. Hiermee verzamelt de vervangingspool belangrijke management informatie waarmee de kwaliteit van de vervangingen verbeterd kan worden.

Bron: Persbericht, 21 september 2011

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek