loading
views

Amsterdam lanceert “Marktplaats Externe Inhuur”

Marktplaats Externe Inhuur Amsterdam

16 september 2011

De gemeente Amsterdam lanceert vandaag de Marktplaats Externe Inhuur.

Marktplaats Externe Inhuur is het nieuwe digitale platform van de gemeente Amsterdam voor het inhuren van extern personeel.

Efficiënter inkoop-/inhuurproces
De Marktplaats is de plek waar specifieke opdrachten en aanvragen voor tijdelijke invulling van functies worden opgesteld voor bedrijven die personeel verhuren of detacheren én zzp’ers.

De gemeente Amsterdam wil een efficiënter inkoop-/inhuurproces om zo de transparantie van het proces te verhogen en het MKB en zzp’ers meer kansen te bieden bij offerteaanvragen.

Optimale concurrentie bereiken
Wethouder Economische Zaken Gehrels in het FD: ‘Iedere ondernemer in Nederland kan zich inschrijven. Amsterdam is een grote opdrachtgever. We willen optimale concurrentie voor onze aanbestedingen bereiken. De verwachting is dat we de doorlooptijd van de opdrachten kunnen verkorten, dat we een betere prijs-kwaliteitverhouding kunnen bedingen en dat we makkelijker specialisten kunnen vinden. Het voordeel gaat twee kanten op. Mkb’ers halen sneller een grote opdracht binnen en de gemeente vist uit een grotere poel. Het is eenvoudiger voor de speld om de hooiberg te vinden dan andersom.’

Pilot
De Marktplaats start als pilot bij vier gemeentelijke organisaties. Deze organisaties zullen voortaan hun opdrachten en aanvragen naar extern personeel via de marktplaats aanbieden.

Bron: Amsterdam Marktplaats, 16 september 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek