loading
views

DeGraaf Technisch Personeel gericht op jonge technici

logo DeGraaf

12 september 2011

Jongeren voor techniek interesseren is het doel van een samenwerking tussen DeBosman Academy en DeGraaf Technisch Personeel.

De al jarenlange bestaande samenwerking van beide organisaties heeft afgelopen week een vervolg gekregen middels een project waarbij jonge technici gestart zijn met technische opleidingen. 10 jonge leerlingen uit de regio Amersfoort en Almere zijn op 6 september bij DeBosman Academy gestart met hun opleiding EMEI (1e Monteur Elektro en Instrumentatie).

Studeren en werken bij DeGraaf
Volgens Raymond Derksen van DeGraaf in Amersfoort zorgt dat de combinatie tussen studeren op school en werken bij DeGraaf bijdraagt aan beter en succesvoller onderwijs. Tevens wordt door deze aanpak gehoopt op een grotere instroom van technisch geschoolde jongeren. Derksen; “Een groot aantal technische bedrijven is vergrijsd. Veel oudere werknemers gaan de komende jaren met pensioen. Ondanks de crisis is de verwachting dat er de komende jaren een grote vraag ontstaat naar jongeren met een technische opleiding. Nu de economie weer aantrekt, krijgt het technisch bedrijfsleven met forse personeelstekorten te maken. Dat biedt voor jongeren veel kansen op een baan. De techniek biedt een enorm breed en gevarieerd werkveld met interessante, uitdagende en goedbetaalde banen.”

Bosman Academy
Sinds de lancering van de Bosman Academy in 2010 is de samenwerking met DeGraaf Technisch Personeel verder geïntensiveerd. Beide bedrijven uit Amersfoort genieten een sterke regionale bekendheid. Frits van Houten van DeGraaf; “Dat deze opleiding in een behoefte voorziet, is duidelijk mede gezien de snelheid waarmee de deelnemers zich bij mij hebben aangemeld. Wij voorzien daarom dat deze opleiding, ook gezien de snelheid van alle maatschappelijke ontwikkelingen, een belangrijke bijdrage gaat leveren aan het stimuleren van de interesse van jongeren in de techniek. Bij DeGraaf zijn deze jonge technici daarom altijd van harte welkom. Door de persoonlijke begeleiding en samenwerking met DeBosman bedrijven garanderen wij ze een kans op een mooie carrière!”

Bron: Persbericht DeGraaf, 12 september 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek