loading
views

Advocaat DPA claimt zeven ton

DPA

11 september 2011

Advocaat Axel Macro-De Vree claimt zeven ton van jarenlange opdrachtgever DPA, waarvan zes ton ‘exitvergoeding’. Omgekeerd beschuldigt DPA-topman Eric Winter de freelance huisjurist van ‘gekonkel’.

Dit meldt Recruitment Matters, dat aanwezig was tijdens de rechtszitting op 8 september.

Graaicultuur
Winter verdenkt Macro met het voormalige bestuur van ‘gekonkel’, en stelt dat de managementovereenkomst tussen Macro’s BV en DPA in het teken staat van de ‘graaicultuur’ die Winter beweert te bestrijden. De jurist zou een voor hemzelf gunstige exitvergoeding van zes ton hebben bedisseld met voormalig bestuurder Max Boodie, pal voordat DPA overnamegesprekken aanging met NIG.

Detectivebureau
Na zijn aantreden, begin mei dit jaar, liet Winter Macro direct weten de managementovereenkomst open breken omdat zijn tarief veel te hoog zou zijn. Winter schakelde vervolgens detectivebureau Strongwood in dat de gangen van zijn Chief Legal Officer natrok. DPA heeft nu hetzelfde detectivebureau op voormalige directeuren Delwel en Boodie afgestuurd om ‘de integriteit en het functioneren van enkele voormalige bestuurders’ te onderzoeken.

Bron: Recruitment Matters, 11 september 2011

Meer achtergrond
Recruitment Matters meldt verder over de problemen bij DPA:
Rechtszaak tussen voormalig directeur Martin Delwel en DPA
Rechtszaak tussen DPA en huisadvocaat Axel Macro
DPA – CEO Eric Winter ontkent liquiditeitsproblemen

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek