loading
views

STOOF wint Alfabetiseringsprijs

Stoof

9 september 2011

STOOF heeft samen met Adecco, DIT Bouw en Techniek, Manpower, Start People, Tempo-Team en Randstad de Alfabetiseringsprijs in de categorie bedrijven gewonnen.

STOOF ondersteunt flexorganisaties bij het ontwikkelen en opleiden van hun flexkrachten en vaste medewerkers. In de flexbranche werken jaarlijks meer dan 730.000 flexkrachten en één op de vijftien werkenden is laaggeletterd.

Laaggeletterden op weg helpen
Adriana Stel, directeur van STOOF: “Wij zijn heel trots op de prijs, maar belangrijker is dat het onderwerp op de agenda van onze werkgevers staat. Er zijn meer dan 50.000 flexkrachten laaggeletterd en met duizenden uitzendvestigingen waar werkzoekenden zich inschrijven, speelt de sector een grote rol in het identificeren en op weg helpen van laaggeletterden.”

Acties tegen laaggeletterdheid
De Alfabetiseringsprijs is toegekend voor de pilot die is gedraaid in 2010 samen met 7 ROC’s en de Stichting Lezen & Schrijven. Naast een flyer voor intercedenten over het herkennen van laaggeletterdheid onder werkzoekenden, zijn er verscheidene acties geweest om laaggeletterdheid aan te pakken. Ruim 10.000 flexkrachten van de deelnemende flexorganisaties hebben een speciale brief ontvangen geschreven voor laaggeletterden en hun familie. Deze actie heeft meer dan 100 reacties opgeleverd van laaggeletterde flexkrachten. De flyer is een afgeleide van de herkenningswijzer van de Stichting Lezen & Schrijven, maar dan volledig afgestemd op de flexbranche.

Structurele aanpak
Daarnaast hebben de deelnemende flexorganisaties in de Week van de Alfabetisering 2010 op de vestigingen in hun raambeeld een bord opgehangen om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen. Adriana Stel: “Het opsporen van laaggeletterden in de flexbranche heeft nu een duurzaam karakter. Inmiddels is er een plan voor een structurele aanpak van laaggeletterdheid, een tool box, taalscan en een instructie voor het signaleren en opsporen van laaggeletterden. Er wordt inmiddels samengewerkt met 37 ROC ’s en particuliere taalaanbieders. Er zijn in Nederland duizenden uitzendvestigingen waar werkzoekenden zich inschrijven, daar kan laaggeletterdheid het eerst gesignaleerd worden.”

Afspraken in CAO
De aanpak van laaggeletterdheid vloeit voort uit afspraken die werkgevers en vakbonden eerder in de CAO voor Uitzendkrachten maakten, en sluit aan bij de recente oproep van de Stichting van de Arbeid aan O&O-fondsen om in branches aandacht te besteden aan dit vraagstuk.

Bron: ABU, 9 september 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek