loading
views

P/Flex: Vakbonden schaden werknemersbelangen

Logo P/Flex

29 juli 2011

John van den Hoven, P/Flex: “Opzegging van de VPO-CAO door de bonden schaadt werknemers.”

Dit schrijft John van den Hoven, directeur van P/flex in een opiniestuk op ProfessionalsInFlex. P/Flex is onderdeel van Randstad Nederland.

De VPO CAO loopt eind van dit jaar af en de bonden hebben de onderhandelingen over een verlenging van de CAO eenzijdig en definitief stopgezet. Volgens Van den Hoven weigeren de bonden ook een overgangsregeling af te spreken voor de groep werknemers waarvan het dienstverband na 31 december doorloopt.

Van den Hoven: “Het is stuitend dat de pijnlijke gevolgen van de keuze van de bonden worden afgewenteld op de werknemers, juist de groep waarvoor de bonden zeggen ‘te vechten’. Het zijn pijnlijk genoeg de payrollmedewerkers die door de actie van de vakorganisaties straks in principe terugvallen op de ABU-voorwaarden, omdat de ABU CAO algemeen bindend is verklaard. Dat betekent voor de payrollwerknemers een ingrijpende achteruitgang in arbeidsvoorwaarden. Zij hebben niet meer vanaf dag 1 recht op de beloningsregeling van de inlener maar pas na 26 weken, er gelden dan twee wachtdagen bij ziekte, zonder doorbetaling, de aanzegtermijn is korter en het duurt ook nog zes maanden langer voordat er sprake is van een contract voor onbetaalde tijd!

Wij nemen als werkgever wel onze verantwoordelijkheid en zullen ook na het wegvallen van de cao-verplichtingen de beloningsregeling van de opdrachtgever vanaf de 1e dag volledig voor onze payrollmedewerkers blijven toepassen.”

Bron: ProfessionalsInFlex, juli 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek