loading
views

Vakantieperiode uitdaging voor werknemers

28 juni 2011

Logo UniqueEen derde van de werknemers ziet op tegen de vakantieperiode. 13 procent laat weten dat vakanties niet goed worden afgestemd en 20 procent vindt deze periode niet te doen zonder de inhuur van vakantiekrachten.

Dit blijkt uit het online onderzoek van Unique dat ieder jaar in kaart brengt hoe de Nederlandse werknemer de zomerperiode op het werk tegemoet ziet.

Zomermaanden uitdaging
Aangezien veel mensen afwezig zijn en de werkdruk hierdoor vaak stijgt, blijven de zomermaanden binnen veel organisaties een uitdaging. Het aandeel werknemers dat op ziet tegen de vakantieperiode is niet geslonken ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast vindt 58 procent dat vakanties goed worden afgestemd en 9 procent ziet de periode zonnig tegemoet vanwege de inzet van vakantiekrachten.

Inhuur vakantiekrachten neemt toe
“Veel medewerkers zien nog tegen de zomerperiode op, terwijl de inhuur van vakantiekrachten toeneemt. Vorig jaar is er ook al een stijging van de vraag naar vakantiewerk geconstateerd. Het zou mooi zijn als deze tendens doorzet, waardoor medewerkers minder tegen deze maanden op gaan zien en hun werkplezier toeneemt. Juist met het oog op de komende krapte op de arbeidsmarkt is het belangrijk om medewerkers te binden aan de organisatie”, aldus Gurth Severien, HR directeur Unique.

Bron: Unique, 23 juni 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek