loading
views

NBBU start eigen onderzoek flexwerk

NBBU13 juni 2011

De NBBU laat een eigen, onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de werkbeleving van alle uitzendkrachten die onder NBBU-vlag werken.

De branche-organisatie wil een eigen geluid laten horen en het maatschappelijk nut van de uitzendbranche met goede onderzoeksresultaten onderbouwen.

Feiten bonden niet herkend
De laatste maanden is er discussie over de kwaliteit van flexarbeid en de beleving ervan bij uitzendkrachten. Met name de vakbonden laten zich kritisch uit over flexarbeid. De argumenten en feiten die zij aandragen worden door de NBBU niet herkend. Zo stellen de bonden dat flexkrachten te maken hebben met slechtere arbeidsvoorwaarden, weinig mogelijkheden tot opleiding en ontwikkeling, en dat 90% van de flexwerkers eigenlijk een vast dienstverband wil.

Online enquête
“De signalen die wij als NBBU ontvangen, geven een ander beeld”, licht NBBU-directeur Marco Bastian toe. “Flexwerk voorziet in een maatschappelijke behoefte, waarbij de afwisseling en flexibiliteit worden gewaardeerd.” In de maanden juni en juli kunnen uitzendkrachten een online enquête invullen. “Hoe meer flexwerkers de enquête invullen, hoe beter onderbouwd de resultaten zullen zijn”, zegt Bastian. “En hoe beter wij, namens de branche èn de flexwerkers, een positief kritisch geluid kunnen laten horen.” Nadelen die flexwerkers door hun werk ondervinden, bijvoorbeeld het probleem om een hypotheek af te sluiten bij banken, wil de NBBU beter onder de aandacht brengen.

Bron: NBBU, 9 juni 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek