loading
views

ManpowerGroup leidt discussie over samenwerking openbare en particuliere sector

Manpower

9 juni 2011

Tijdens het World Economic Forum (WEF) over Europa en Centraal-Azië leidde ManpowerGroup een paneldiscussie over de samenwerking die nodig is tussen de openbare en de particuliere sector, om tot oplossingen voor een flexibele en stabiele beroepsbevolking in de regio te komen.

Samenwerking overheid en bedrijfsleven
Francoise Gri (ManpowerGroup Frankrijk en Zuid-Europa) riep overheid en bedrijfsleven op om samen te werken aan een robuuste arbeidsmarkt die bedrijven flexibiliteit biedt om mensen in dienst te nemen, en een omgeving schept die talentenpools en duurzame groei bevordert.

Flexibiliteit en stabiliteit
Volgens haar is het de verantwoordelijkheid van de openbare sector om met regelgeving een omgeving te creëren die flexibiliteit biedt in de manier waarop organisaties hun personeelsbestand en talentinstroom structureren, en tegelijkertijd de stabiliteit die nodig is voor groei en voor de behoefte van mensen om zekerheid te hebben in hun werk en thuis. Omgekeerd moeten bedrijven een robuuste arbeidsmarktstrategie ontwikkelen die niet alleen hun toekomstige behoefte aan talent voorspelt, maar ook bestaande en potentiële talentenpools registreert en benut.

Vacatures moeilijk vervulbaar
Gri stelt: “Hoewel er vooruitgang is geboekt in Europa is er nog een lange weg te gaan. De laatste Talent Shortage Survey laat zien dat 26% van de werkgevers in de EMEA-regio moeite hebben om hun vacatures in te vullen omdat er onvoldoende talent beschikbaar is. Bedrijven en overheden moeten hun aanpak voor het aantrekken en vasthouden van bedrijfskritisch talent herzien. Samenhang tussen de openbare en particuliere sector is daarvoor waarschijnlijk de sleutel, niet alleen tussen belanghebbenden binnen de landsgrenzen, maar in de hele regio omdat we steeds meer naar een wereldwijd arbeidspotentieel toegaan.”

Strategisch partner
Gri leidt de delegatie van ManpowerGroup op het World Economic Forum in Wenen, waarvan het bedrijf sinds 2004 strategisch partner is. Ook Hans Leentjes (ManpowerGroup Noord-Europa) is aanwezig.

Bron: Manpower, 8 juni 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek