loading
views

ISBW: opleiding beperkt verloop organisaties

24 mei 2011

Het bieden van opleidingsmogelijkheden beperkt het verloop van personeel. Maar liefst 70 procent van de werknemers ziet opleiding en training als reden om langer bij een organisatie te blijven.

Dit blijkt uit online onderzoek van ISBW Opleiding en Training, onderdeel van de Schouten & Nelissen Groep. Ruim 90 procent van de ondervraagde HR-professionals sluit zich hierbij aan en ziet opleiding en training als een middel om werknemers aan zich te binden.

Opleiding en training in vrije tijd
Werknemers zijn opvallend gemotiveerd om zich binnen een bedrijf te ontwikkelen: ruim 94 procent vindt het geen probleem om vrije tijd te besteden aan opleiding en training.

Risico op verloop neemt toe
Uit het onderzoek blijkt verder dat bedrijven door personeelsverloop binnen de organisatie niet terughoudender worden met investeringen in opleiding en training. Bijna 85 procent van de organisaties heeft te maken met een verloop tussen de 0 en 10 procent, maar slechts 10 procent van de organisaties geeft aan hierdoor minder te investeren in training en opleiding.

Else Slegers, algemeen directeur van ISBW: “de resultaten van onze online enquête bieden een mooi perspectief voor zowel werknemers als werkgevers. Nu de markt weer aantrekt, wordt er sneller van baan gewisseld en lopen bedrijven het risico dat het verloop toeneemt. Dit is dus het juiste moment om te investeren in werknemers. Zij blijken enorm gemotiveerd te zijn om zichzelf op zakelijk en persoonlijk vlak te blijven ontwikkelen en willen hier zelfs vrije tijd voor opgeven. Voor de werkgever zijn deze cijfers een mooie bevestiging van het feit dat hij mensen door opleiding en training langer bij zich kan houden.”

Bron: Persbericht ISBW, 24 mei 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek