loading
views

ManpowerGroup CEO Joerres: nog geen opleving arbeidsmarkt

18 mei 2011

De internationale arbeidsmarkt zal dit jaar niet spectaculair verbeteren, zei bestuursvoorzitter Jeff Joerres van Manpower uit Milwaukee woensdag in een vraaggesprek met ANP.

Hij bezoekt Nederland ter gelegenheid van het ABU- en CIETT-congres.

Economie
“Er zijn teveel problemen in de economie die een robuust herstel tegenhouden”, stelde Joerres. “In de Verenigde Staten werken de problemen op de huizenmarkt en de hoge werkloosheid sterk door, in Europa is de schuldencrisis een van de grootste problemen.” Bedrijven zijn volgens Joerres nog altijd erg selectief bij het aannemen van personeel. Dat is op zich goed voor uitzendondernemingen, omdat bedrijven daarbij vaak een voorkeur hebben voor tijdelijk personeel. Maar ook het totaal aantal mensen dat wordt aangenomen daalt.

Vooruitzichten
De Manpower-topman verwacht dat het herstel ook in Nederland een langzaam proces blijft. Deels omdat de Nederlandse markt pas later met de gevolgen van de recessie te maken kreeg, maar ook omdat de Nederlandse markt sterk afhankelijk is van de vraag uit dienstensectoren, die nog achterblijven in groei. Over de prestaties van ManpowerGroup in de eerste twee kwartalen van 2011 is Joerres goed te spreken. Voor de rest van het jaar is hij voorzichtiger. ,,Het is nog niet mogelijk om een voorspelling te doen. We voorzien in ieder geval geen grote teruggang, maar ook geen opmerkelijke opleving.” Lees verder op dft.nl

Bron: dft.nl 18 mei 2011

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek