loading
views

Werkgevers tegen collectief vrij op 5 mei

9 mei 2011

Een collectieve vrije dag is niet nodig om mensen in staat te stellen de bevrijding te vieren; Nederlandse werknemers hebben voldoende vrije dagen die ze hiervoor kunnen opnemen, vinden VNO-NCW en MKB-Nederland.

De werkgeversorganisaties zijn daarom tegen het voorstel van de PvdA om 5 mei toe te voegen aan de toch al lange lijst van verlofdagen.

Kosten voor collectief vrije dag hoger
Een extra dag vrij zal het bedrijfsleven bovendien veel geld kosten. Per medewerker is een ondernemer daar minstens vier tiende procent van de loonsom aan kwijt. Die kosten vallen nog hoger uit als zo’n vrije dag collectief is waardoor het hele bedrijf stil komt te liggen, aldus de organisaties.

Verlofkerstboom
“Nederlanders hebben niet alleen veel vrij besteedbare verlofdagen, ook kunnen ze vrijaf claimen op grond van talloze speciale omstandigheden. De lijst met verlofgronden is de afgelopen jaren alleen maar gegroeid en met enige regelmaat komen politici met voorstellen voor verdere uitbreiding.” VNO-NCW en MKB-Nederland pleiten ervoor om flexibeler om te gaan met de bestaande “verlofkerstboom” zonder dat die nog verder wordt opgetuigd.

Bron: VNO-NCW 4 mei 2011

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek