loading
views

StiPP stapt over op pensioenbeheer KCM9 november 2010

StiPP, het bedrijfstakpensioenfonds voor onder meer uitzendkrachten, heeft Kempen Capital Management (KCM) aangesteld als haar fiduciair beheerder.

Het snelgroeiende fonds met meer dan 650.000 (gewezen) deelnemers heeft een belegd vermogen van euro 360 miljoen. Deze keuze is het resultaat van een heroriëntatieproces waarbij StiPP is bijgestaan door Strategeon Investment Consultancy.

StiPP pensioen verre van standaard
Paul Citroen, bestuurslid van StiPP: “Na een uitgebreid selectietraject is voor KCM als fiduciair manager gekozen. Behalve de hiervoor genoemde aspecten was ook de ervaring van KCM met het fiduciair management voor pensioenfondsen met een beschikbare premie, ook wel DC-regelingen genoemd, belangrijk. De pensioenregeling van StiPP is verre van standaard. KCM bleek bereid en in staat om met StiPP mee te denken en vervolgens het gewenste maatwerk op beleggingsgebied te leveren.”

Maatwerk
Daan van der Werf, directeur institutionele relaties bij KCM: “KCM ziet een aanhoudende belangstelling voor complete beleggingsoplossingen onder institutionele beleggers.” Van der Werf benadrukt het belang van maat werk ondanks universele problematiek. “Juist dat kunnen leveren van maatwerk is een van de belangrijke aspecten bij fiduciair beheer; beleggers hebben geen behoefte aan eenheidsworst,” aldus de KCM directeur.

Gerelateerd nieuws
> SNCU controles voor het pensioenfonds StiPP
> Pensioenmaatregel Donner treft StiPP niet
> StiPP verbetert pensioenadministratie in 2011
> StiPP Circulaire 2010
> Basisregeling StiPP Pensioen

Bron: StiPP, 8 november 2010

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek