loading
views

USG People omzet Q3 2010: +7%

Logo USG People29 oktober 2010

USG People behaalde in het derde kwartaal van 2010 een omzet van € 833 miljoen. De totale omzet steeg op jaarbasis met 7%. De nettowinst groeide van € 3 miljoen naar € 22 miljoen.

Ook in (het laatcyclische) Nederland werd gedurende het derde kwartaal weer een groei gerealiseerd op jaarbasis. Over het gehele kwartaal genomen lag de omzet in Nederland nog 4% onder die van vorig jaar. In alle landen waar USG aanwezig is, ziet de uitzender weer omzetgroei.

Kernpunten derde kwartaal 2010

  • De brutomarge van 21,5% bleef, rekening houdend met seizoeneffecten, vrijwel stabiel ten opzichte van de voorgaande kwartalen (3e kwartaal 2009: 21,9%)
  • De operationele kosten bedroegen € 140 miljoen en waren gelijk aan de kosten in het derde kwartaal van 2009
  • De EBITA steeg naar € 33 miljoen tegen een onderliggende EBITA van € 24 miljoen over het derde kwartaal van 2009 (onderliggende EBITA 2e kwartaal 2010: € 19 miljoen)
  • De nettowinst steeg naar € 22 miljoen of € 0,29 per aandeel (3e kwartaal 2009: € 3 miljoen of € 0,04 per aandeel)

Door de nullijn
“Onze activiteiten groeien weer in alle landen”, zei Rob Zandbergen, CEO van USG People. “Bij enkele van onze werkmaatschappijen ligt de omzet zelfs weer boven het niveau van voor de crisis. Zeer goed nieuws is dat we in Nederland in september door de nullijn zijn gegaan en dat we weer groei zien in de voor ons grootste en meest winstgevende markt. De samenvoegingsoperaties in Nederland en Duitsland zijn inmiddels afgerond en we kijken nu vooruit met een sterkere positionering.

Geen signalen van afzwakking
In Duitsland, dat eerder herstelt in de cyclus, plukten we daar in het derde kwartaal al de eerste vruchten van met een uitzonderlijke stijging van de omzet en de winst. Nederland zal, nu er weer groei is, ook gaan profiteren van een effectievere organisatie. We zien geen signalen van afzwakking van de vraag en hebben er vertrouwen in dat de groei in de komende kwartalen zal aanhouden in alle landen.”

Gerelateerd nieuws
> USG-topman: uitzendmarkt staat er goed voor
> USG People resultaten halfjaar 2010 en Q2: + 3%
> Rob Zandbergen nieuwe CEO van USG People

Bron: USG People, 29 oktober 2010

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek