loading
views

Platform Ambachtseconomie: Linde Gonggrijp, Esther Raats en Jaap Jongejan28 oktober 2010

Directeur FNV Zelfstandigen Linde Gonggrijp, voorzitter van het Platform Zelfstandige Ondernemers Esther Raats-Coster en Jaap Jongejan, voorzitter CNV Vakmensen zijn toegetreden tot het Platform Ambachtseconomie.

Gonggrijp, Raats-Coster en Jongejan zijn alle drie lid van de SER. Ook Elrie Bakker heeft, als nieuw aangetreden voorzitter van het HBA, zitting genomen in het Platform dat het belang van de ambachtseconomie wil onderstrepen en de instroom van jonge medewerkers wil stimuleren.

Vooral zzp’ers in ambachtseconomie
In de ambachtseconomie werken in 250.000 bedrijven 1 miljoen mensen die samen goed zijn voor een totale omzet van 127 miljard per jaar. 70% van de mensen in de ambachtseconomie is zzp’er.

Linde Gonggrijp
Linde Gonggrijp (1963), directeur van FNV Zelfstandigen en SER lid, voelt zich als belangenbehartiger van ruim 14.000 zzp’ers zeer betrokken bij de ambachtseconomie: “We vergeten nog wel eens dat er bijna 700.000 ambachtsmensen werkzaam zijn als zzp’er, en daarmee een enorme bijdrage leveren aan de Nederlandse economie. Het is belangrijk dat jonge mensen kennis maken met ambachtelijke beroepen. Juist in deze branches liggen er veel kansen om als zelfstandige aan de slag te gaan.”

Esther Raats-Coster
Voorzitter van het Platform Zelfstandige Ondernemers en SER lid Esther Raats-Coster (1969) is tevens directeur van ‘Talent naar de top’: “De vele duizenden ambachtelijke zzp’ers hebben een belangrijke betekenis voor de Nederlandse economie. We zijn ons heel erg bewust van het belang van de kenniseconomie voor ons land, maar iedereen moet zich ook realiseren dat we onmogelijk kunnen werken zonder ambachtsmensen die dus ook keihard nodig zijn om de economie draaiende te houden. Daarom hoop ik dat kinderen, die daar het talent voor hebben, al op de basisschool de keuze maken om een vak te leren.”


Jaap Jongejan
Voorzitter van CNV Vakmensen en SER lid Jaap Jongejan (1956) vindt de ambachtseconomie onmisbaar voor de economie: “Ambachtsmensen zijn vakmensen. Zij creëren en repareren. Materialen en producten repareren betekent dat je duurzaam omgaat met spullen en dat is een pré in onze weggooi maatschappij. Als vakbondsvoorzitter ontmoet ik vaak ambachtsmensen. Het treft mij keer op keer dat het vakmensen zijn, die werken met een passie. Overigens is het ambacht prachtig vak. Een mooie stap om een carrière in uit te bouwen.”

Elrie Bakker
Elrie Bakker (1961) is per 1 juli dit jaar benoemd tot voorzitter van het Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA). “Ambachtslieden vormen de basis voor onze economie. We kunnen niet zonder hen, zij doen het werk dat altijd gedaan moet worden. Het Platform Ambachtseconomie wil jonge mensen stimuleren te kiezen voor het ambacht. Want in deze sector kunnen zij een vak leren en een prachtige toekomst opbouwen.”


Leden van het Platform Ambachtseconomie
Het Platform Ambachtseconomie bestaat nu uit 25 leden met een invloedrijke positie, autoriteit in of passie voor de wereld van de ambachten: Elrie Bakker, Pieter Jan Biesheuvel, Joop Daalmeijer, Cisca Dresselhuys, Ton Elias, Wilma Gillis-Burleson, Jos de Goey, Linde Gonggrijp, Foppe de Haan, Loek Hermans, Peter van Hoesel, Ariane Inden, Jaap Jongejan, Hans Kamps, Arjo Klamer, Omar Munie, Hans Nelson, Henk Oosterling, René Paas, Esther Raats-Coster, Harry Starren, Walther Tibosch, André Timmermans, Nicole Uniquole en Mei Li Vos. Meer informatie over het Platform Ambachtseconomie en de leden is te vinden op www.ambachtseconomie.nl.

Gerelateerd nieuws
> USG People introduceert marktplaats voor zzp’ers
> Vakgilde: platform voor leerwerkplekken
> SER-advies: duidelijkheid voor zzp’ers
> FNV ZBo wil keurmerk voor bouw-zzp’ers

Bron: Persbericht Ambachtseconomie, 28 oktober 2010

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek