loading
views

Uitzendbranche optimistisch over omzetLogo CBS27 oktober 2010

De uitzendbranche is binnen de zakelijke dienstverlening het meest optimistisch over een mogelijke toename van de omzet.

In nagenoeg alle branches rekenden meer ondernemers op een toename van hun omzet dan op een krimp, alleen door de schoonmaakbranche wordt een omzetdaling verwacht. De uitzendbranche is met een saldo van +75 het meest optimistisch. Het oordeel over het economisch klimaat is in deze branche eveneens zeer positief. Dit blijkt uit (niet seizoensgecorrigeerde) gegevens van het CBS.

Ondernemers optimistisch

Het aantal ondernemers in de zakelijke dienstverlening dat verwacht dat de omzet in de komende drie maanden zal toenemen was in oktober ruimschoots groter dan het aantal dat een afname voorzag. Het saldo kwam uit op +34. Daarmee waren de ondernemers voor de tweede maand op rij optimistisch over de toekomstige omzet. Over de toekomstige werkgelegenheid in hun branche en het algemeen economisch klimaat waren de zakelijke dienstverleners eveneens positief. Wel gaf 40 procent van de dienstverleners aan dat onvoldoende vraag hun zakelijke activiteiten belemmert.

Gerelateerd nieuws
> Uitzendbureaus positief over werkgelegenheid
> Ondernemers uitzendbranche zeer optimistisch
> Zakelijke dienstverleners iets positiever
> Zakelijke dienstverleners verwachten afname omzet
> In 2009 vooral minder uitzendkrachten in de industrie
> Uitzenduren dalen minder hard

Bron: CBS, 30 augustus 2010

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek