loading
views

USG People introduceert marktplaats voor zzp’ersIKKI13 oktober 2010

USG People introduceert een Nederlandse marktplaats voor zzp’ers. De portal IKKI freelance moet zzp’ers en opdrachtgevers met interessante opdrachten bij elkaar brengen.

Op www.ikkifreelance.nl staan nu inmiddels 375 gewilde opdrachten van gerenommeerde bedrijven en ruim 10.000 geregistreerde freelancers, aldus de uitzender. IKKI freelance biedt zowel zzp’ers als opdrachtgevers voordelen die ze op dit moment nergens anders kunnen vinden.

Community ervaringen
“We nemen deelnemende bedrijven met veel freelance opdrachten de administratieve rompslomp uit handen en zorgen er tevens voor dat ze kosten besparen”, zegt Michael Ammerlaan, Corporate Vice President Strategy & Implementation van USG People. “En freelancers kunnen bij ons terecht voor een continue stroom aan aantrekkelijke opdrachten die snel betaald worden. Bovendien kunnen ze via de community ervaringen uitwisselen met andere freelancers.”

De wereld van IKKI
IKKI freelance maakt gebruik van de pool aan freelancers die zich al hebben ingeschreven op De wereld van IKKI, de bestaande online carrière community. Die zzp’ers kunnen nu ook voor hun opdrachten terecht op het platform. Verschillende werkmaatschappijen van USG People bieden als eerste aanbieders al freelance opdrachten van hun klanten via IKKI freelance aan. De komende tijd zullen opdrachtgevers ook zelf opdrachten gaan plaatsen.

Een nieuw winkelcentrum
Ammerlaan: “Je kunt IKKI freelance wel vergelijken met een nieuw winkelcentrum dat vanaf dag één tal van winkels van gerenommeerde merken onderdak biedt en gelijk veel bezoekers heeft. De gebruikelijke startproblemen van marktplaatsen voor freelancers – een gebrek aan zzp’ers, opdrachten of een gebrek aan beide – kennen wij niet. Dat is belangrijk, want je krijgt maar één keer de kans een goede indruk te maken.”

Transparante aanbieder
Voor veel opdrachtgevers die gebruikmaken van freelancers is deze markt ondoorzichtig. Opdrachten worden vaak via de eigen netwerken van medewerkers uitgezet, waarbij niet duidelijk is hoeveel een intermediair aan een freelance opdracht verdient. Door de transparante manier waarop IKKI freelance is opgezet, krijgen opdrachtgevers veel meer grip op het freelancewerk, aldus de uitzender. Tegelijkertijd kunnen ze op tarieven besparen aangezien er via de online marktplaats geen gebruik hoeft te worden gemaakt van een bemiddelend bureau.

IKKI freelance neemt bovendien het juridische werkgeversschap van de opdrachtgever over. Die is dan verlost van contracten, het controleren van VAR-verklaringen en het risico van loonheffing en hoeft zich alleen maar te bekommeren over het inhoudelijke deel van het werk.

De portal
Ook freelancers hebben volgens de uitzender via IKKI freelance minder te maken met administratieve zaken. De portal regelt het contract en verstuurt de opdrachtgever een factuur. Freelancers kunnen binnen twee weken worden uitbetaald. Klussen voor enkele dagen worden niet geplaatst.

Op de portal staan veel opdrachten voor hoger opgeleiden werkzaam in de ict, marketing en communicatie, engineering en juridische dienstverlening. Op www.ikkifreelance.nl werken de Wereld van IKKI en CapitalP ZZPay nauw samen met andere werkmaatschappijen van USG People. Op zeer korte termijn zal ook in België een IKKI freelance platform gelanceerd worden.

Gerelateerd nieuws
> Community: De Wereld van Ikki
> USG People introduceert IKKI

Bron: USG People, 13 oktober 2010

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek