loading
views

Ciett: meer flexibiliteit op beleidsniveau

13 oktober 2010

Ciett is blij met de Nobel prijs voor Economie vanwege de focus op arbeidsmarkt problemen en de correlatie tussen werkloosheid en vacatures.

Op 11 oktober werd de Nobel prijs voor economie toegekend aan Christopher Pissarides van de London School of Economics, Peter Diamond van het Massachusetts Institute of Technology, en Dale Mortensen van de Northwestern University. De laureaten ontwikkelden een theorie die verduidelijkt waarom veel mensen werkloos blijven terwijl een groot aantal openstaande vacatures.

Erkenning flexibiliteit op beleidsniveau
Ciett staat volledig achter de analyse van Professor Pissarides en zijn collega’s dat overheden beleid moeten bijstellen om meer flexibiliteit voor werkgevers te creëren op de arbeidsmarkt. De professoren onderzochten welke factoren de efficiëntie beïnvloedden (positief dan wel negatief) op de match van het vacatureaanbod met de werkzoekenden. “Wat we nu nodig hebben is een grotere erkenning op beleidsniveau van de rol die de flexbranche speelt in de match tussen vraag en aanbod,” zei Denis Pennel, Managing Director of Ciett.

Mobiliteit
De private uitzendbranche herplaatst werknemers van sectoren met een vacatureafname naar sectoren waar activiteit en groei plaats vindt, waardoor sociale, geographische en professionele mobiliteit ontstaat.

Gerelateerd nieuws
> Eurociett: EU Employment guidelines on the right track
> Francisco Aranda Vice-President Eurociett
> Ciett over Conventie 181
> Eurociett: uitzendbranche aanjager Europese economie

Bron: Eurociett, 13 oktober 2010

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek