loading
views

Randstad werft oudere techniciLogo
10 oktober 2010

De vraag naar technisch geschoolde vaklieden is volgens de Telegraaf momenteel zo groot, dat steeds meer uitzendbureaus zich expliciet richten op het werven van senior onderhoudsmonteurs, lassers en installateurs van 50 jaar of ouder, zo ook Randstad Techniek

Randstad start op 7 oktober met een campagne om oudere, ervaren technici te rekruteren.

In de Telegraaf zegt directeur Peter Feld: “We zijn de afgelopen tijd geconfronteerd met een fors probleem. De vraag naar technisch personeel trekt fors aan, maar weinig jongeren zijn in deze sector geïnteresseerd. Daarom hebben wij in overleg met FNV besloten om ons speciaal te richten op de vakman van vijftig plus. Tot nog toe waren er eigenlijk alleen maar kleine spelers, de in oudere flexkrachten gespecialiseerde bureaus, actief op deze markt. Maar wij willen de boel nu echt openbreken.”

FNV
Marcel Nuyten, van FNV, zegt in de Telegraaf: “Het (is) een interessant initiatief. Het sluit aan bij onze agenda om ouderen aan het werk te houden en hun participatiegraad te verhogen. Ze hebben vaak het stigma dat ze duur en langzaam zijn, maar dat is onterecht. Ervaren vakmensen werken over het algemeen effectiever en kunnen jongeren de liefde en kennis van het vak bijbrengen.”

Gerelateerd nieuws
> Randstad verkoopt Voxius
> Randstad viert 50e verjaardag
> Randstad UK begint gratis vacaturesite
> Randstad Transport leidt nieuwe chauffeurs op
> Mantelovereenkomst Randstad en Publieke Omroep
> Randstad omzet Q2 2010: 16%

Bron: DFT.nl, 7 oktober 2010

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek