loading
views

ABVV wil verbod op dagcontracten uitzendsector

7 oktober 2010

Het ABVV, het Algemeen Belgisch Vakverbond, wil dat er een einde gesteld wordt aan de dagcontracten in de uitzendsector. Dagcontracten vertegenwoordigen één derde van alle uitzendcontracten.

Dit laat de vakbond weten op de Dag voor de Rechten van Uitzendkrachten. Uitzendkrachten voeren heel vaak lange opdrachten uit met een aaneenrijging van dagcontracten. “Werkgevers kunnen hen met een vingerknip zo weer naar huis sturen,” stelt het ABVV. De vakbond vindt het “ontoelaatbaar dat mensen vandaag nog te maken krijgen met zulke 19de-eeuwse praktijk.”

Wet op uitzendarbeid
Werkgevers maken volgens de vakbond misbruik van het uitzendwerk om de flexibiliteit op de arbeidsmarkt tot ontoelaatbare uitersten te drijven. Het ABVV eist dat hier paal en perk aan wordt gesteld door de wet op uitzendarbeid van 1987 correct na te leven.

Uitzendcontract moet samenvallen met commercieel contract
Om het misbruik van uitzendwerk tegen te gaan wil het ABVV ook dat uitzendcontracten dezelfde duurtijd hebben die is vastgelegd in het commerciële contract tussen het uitzendkantoor en zijn cliënt, de gebruikende onderneming. Het uitzendcontract moet dus samenvallen met het commerciële contract. Een bedrijf vraagt bijvoorbeeld een interimaris voor één maand, het uitzendcontract moet dan ook over één maand gaan.

Zwarte lijst discriminerende werkgevers
Ten slotte wil het ABVV kordate maatregelen tegen de discriminaties in de uitzendsector. De zelfregulering die de werkgeversfederatie voorstaat blijft dode letter. Er moet een zwarte lijst komen van werkgevers die racistische of discriminerende personeelsselecties vragen aan uitzendkantoren. En uitzendkantoren die dergelijke werkgevers blijven ter wille zijn moet hun erkenning afgenomen worden. Het ABVV opent een elektronisch meldpunt waarop discriminaties kunnen aangeklaagd worden.

Bron: ABVV, 7 oktober 2010

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek