loading
views

USG People lanceert eigen vacaturesite G.usLogo USG People

6 oktober 2010

USG People lanceert haar eigen vacaturesite: G.us. De nieuwe site bundelt alle vacatures van de werkmaatschappijen van USG People in Nederland.

G.us maakt het de actieve werkzoekende gemakkelijk: nog terwijl hij of zij de baan naar keuze en de gewenste stad of regio invult, verschijnen de vacatures al op het scherm. G.us telt op dit moment ruim 3.000 vacatures; binnen enkele maanden zal dat naar verwachting oplopen tot ongeveer 7.000 waarmee G.us tot de grotere vacaturesites van Nederland gaat behoren.

Eenvoud
“Wij hebben ervaren dat er een grote behoefte is aan een vacaturesite die volledig is opgezet vanuit het oogpunt van de werkzoekende”, zegt Ton Sluiter, Marketing Manager USG People Nederland. “Een vacaturesite zonder fratsen dus, die in al zijn eenvoud uitblinkt in overzichtelijkheid om snel te leveren wat je zoekt: een baan.”

Geoptimaliseerd voor zoekmachines
G.us is vanuit de basis perfect opgezet voor indexeerbaarheid door zoekmachines en gebruiksvriendelijkheid voor de zoeker. Er is geen community, er kunnen geen tests worden gedaan en G.us kent bewust geen flashy elementen omdat zoekmachines daar niets mee kunnen. G.us is dus van alle overbodige luxe ontdaan omdat steeds meer kandidaten de zoekmachine als vertrekpunt in hun zoektocht naar een nieuwe baan nemen.

In plaats van eerst naar een vacaturesite te gaan, typen ze bijvoorbeeld ‘secretaresse Amsterdam’ op Google in. G.us is zo ingericht dat de actieve zoeker via zijn zoekmachine snel op G.us terecht komt. Ook de heldere manier waarop vacatures zijn geschreven draagt mee aan de vindbaarheid.

Vacatures binnen enkele seconden
Eenmaal beland op G.us wordt het de gebruiker zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. De zoekopdracht begint met het invullen van twee simpele vragen: ‘wat’ en ‘waar’. Wie dus ‘receptioniste’ en ‘Rotterdam’ invult krijgt alle beschikbare vacatures op het scherm. Wie zoekt via de instant search tool krijgt de vacature zelfs al te zien terwijl de zoekopdracht wordt getypt. Het zoeken van geschikte banen duurt dus niet langer dan het invullen van de zoekopdrachten. De zoekresultaten kunnen uitgebreid en verkleind worden met een keuzemenu. Als een bepaalde vacature nader wordt bekeken, worden direct vergelijkbare vacatures getoond.

Vacatures werkmaatschappijen
Op G.us komen de vacatures van de werkmaatschappijen van USG People te staan. Nu hebben grotere werkmaatschappijen als Start People, Creyf’s en Unique al vacatures op G.us geplaatst, in de komende maanden zullen ook de labels voor professionals en specialisten hun vacatures plaatsen. De werkmaatschappijen blijven hun vacatures overigens ook op hun eigen sites plaatsen; G.us is voor de werkmaatschappijen een extra kanaal om de banen onder de aandacht te brengen.

Gerelateerd nieuws
> Creyf’s: Google onmisbaar bij sollicitaties
> Nog steeds vacatures op recruitmentsites
> Google schakelt CV databases en vacaturesites uit

Bron: Persbericht USG People, 6 oktober 2010

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek