loading
views

De Werkunie ING Starter september 20106 oktober 2010

Roland Hollaar en Bart Hornman zijn met De Werkunie verkozen tot ING Starter van de maand september.

De Werkunie bemiddelt in gespecialiseerd technisch personeel. Zowel Hollaar (35) als Hornman (39) bekleedde jarenlang diverse functies bij verschillende bedrijven in de technische sector. Hornman is laatste jaren actief geweest in de personeelsbemiddeling binnen de autobranche.

Wervingsbureau
Samen richtten zij De Werkunie op, een wervingsbureau voor zowel tijdelijke als vaste functies, gespecialiseerd in technische beroepen. Het bedrijf heeft zich ten doel gesteld om voor zowel uitzendkracht als opdrachtgever flexibiliteit, maar vooral kwaliteit op lange termijn te bieden. Dat laatste vinden zij veel belangrijker dan groei op korte termijn.

Voorsprong door techniek
De Werkunie levert vakmensen op het gebied van ontwerp, productie en onderhoud van voertuigen, materieel en machines – al voorziet het bedrijf naar eigen zeggen ook in een directiesecretaresse, als de klant daar om vraagt. Door hun studie en ervaring kennen Hollaar en Hornman de branche als geen ander: “Doordat we zelf een technische achtergrond hebben, zijn we beter in staat om de wensen van de klant te begrijpen en advies op maat te geven”, stelt Hollaar. Om verder aan de eisen van de markt tegemoet te komen, krijgen de uitzendkrachten van De Werkunie regelmatig gelegenheid tot bijscholing.

Vakbekwaamheid belangrijker dan afkomst of leeftijd
Het draait in de wervingsbranche niet alleen om de tevredenheid van de klant. “We moeten eerst professionele, gespecialiseerde mensen vinden en ze vervolgens aan ons bedrijf binden. Dat is een lastige opgave, de producten van onze klanten worden steeds geavanceerder terwijl werknemers in de techniek steeds vaker laag zijn opgeleid”. Dat is in het buitenland vaak anders en mede daarom is het internationale netwerk voor een bureau als De Werkunie erg belangrijk. Ongeveer 20 procent van de uitzendkrachten werft het bedrijf in het buitenland. “Wij gaan erg zorgvuldig om met het werven van personeel en kijken bij onze selectie alleen naar vakbekwaamheid en professionaliteit. Factoren als afkomst, geloof of leeftijd spelen voor ons geen rol. Soms is een ervaren zestigplusser beter in te zetten dan een jonge werknemer”.

Wat is Starter van de maand?
De ING kiest maandelijks de Starter van de maand. De criteria op basis waarvan een bedrijf verkozen wordt zijn: een goed ondernemersplan, innovatief vermogen, een bijzonder product, degelijk ondernemerschap en inventiviteit. De starters worden genomineerd door medewerkers van de ING uit heel Nederland.

Bron: ING, oktober 2010

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek