loading
views

Congres ABU/UvA: Wat is de zekerheid in flex & zeker?

Logo ABU
5 oktober 2010

Op dinsdag 26 oktober 2010 organiseren de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) een discussiemiddag met het thema: Wat is de zekerheid in flex & zeker?

De Universiteit van Amsterdam en de ABU beheren samen een digitaal kenniscentrum voor onderzoekers en beleidsmakers over flexibele arbeid genaamd Flexworkresearch.

Vragen over zekerheid

De arbeidsmarkt wordt steeds meer geflexibiliseerd. Maar levert dat voor werknemers ook de nodige zekerheid op? En vraagt de arbeidsmarkt op de langere termijn niet juist om meer op zekerheid gerichte instrumenten, die onnodige risico’s beperken en het commitment van werknemers vergroten?

Hoe staat het in de praktijk met de zekerheid in flex en zekerheid voor uitzendkrachten? Wat is de zekerheid voor werknemers in andere vormen van flexibele arbeid? En wat voor soort van zekerheid bieden werkgevers aan? Is dat scholing of worden ook andere elementen van ‘zekerheid’ aangeboden?

Het congres
Wetenschappers presenteren kort en bondig hun onderzoeksresultaten. Vervolgens kunnen bezoekers met hen en met anderen in de zaal in discussie over de conclusies. Onder de genodigden bevinden zich onder andere vakbondsbestuurders, werkgeversvertegenwoordigers, beleidsmedewerkers, medewerkers van ministeries en stafmedewerkers van uitzendondernemingen. Bekijk het volledige programma »

Locatie en tijdstip
Amsterdams Instituut voor ArbeidsStudies (AIAS)
Benthem & Crouwel gebouw / REC M
Universiteit van Amsterdam
Zaal 432 1.03
Plantage Muidergracht 12
1018 TV Amsterdam
Tijdstip: van 13.00-17.00 uur

Aanmelden
U kunt zich tot 10 oktober aanmelden bij Methilde Dijkstra: dijkstra@abu.nl
De toegang is gratis, na aanmelding. Vanwege het beperkte aantal plaatsen wordt deelname toegekend op volgorde van binnenkomst. Voor aanvullende informatie: c.c.a.m.sol@uva.nl.

Gerelateerd nieuws
> ABU start campaign: ABU Het keurwerk

Bron: ABU, 5 oktober 2010

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek