loading
views

Jonge werkzoekende wijzigt online imago nietLogo StudentenWerk30 juli 2010

De meeste jongeren lijken zich weinig zorgen te maken over wat een recruiter kan aantreffen op hun Hyves- of Facebook pagina.

Dit blijkt uit een onderzoekspoll van StudentenWerk onder 1100 studenten. Hierin werd gevraagd of ze hun profiel zouden aanpassen of opschonen wanneer ze gaan solliciteren. De overgrote meerderheid (87%) van de ondervraagden vindt het niet belangrijk dat werkgevers hun online profiel kunnen zien. 59% vindt dat zijn profiel er netjes uitziet en ziet geen reden om deze aan te passen. De overige 28% heeft geen boodschap aan werkgevers en vindt dat ze hem maar moeten nemen zoals hij is.

Niet openbaar stellen
Of het acceptabel is dat een recruiter überhaupt een sollicitant online checkt, zijn de meningen eerlijk verdeeld. 51% vond dit geen probleem terwijl 49% dit niet vond kunnen. Dit bleek uit de aanvullende open vraag die StudentenWerk aan de ondervraagden stelde. Meest gehoord argument is: “Als je niet online gecheckt wilt worden, moet je je profiel ook niet openbaar stellen”.

StudentenWerk: pas jij je online profiel aan voordat je gaat solliciteren?

Recruiters screenen online profiel
Een online profiel is voor jongeren tegenwoordig niet meer weg te denken uit hun sociale leven. Steeds meer recruiters weten deze pagina’s echter ook te vinden en gebruiken ze om eventuele kandidaten te pré-screenen.

Niks aan de hand, tenzij er informatie op staat die door werkgevers beter niet gezien kan worden. Zoals wellicht lange reeksen aan partykiekjes, sterke politiek incorrecte overtuigingen of bijvoorbeeld filmpjes die een overmatige voorliefde voor alcohol laten zien.

9% verwijdert ongepaste foto’s en filmpjes
Echter, een ‘schoon’ profiel zegt ook niet alles over een kandidaat. 9% Van de ondervraagde jongeren geeft namelijk aan dat ze ongepaste foto’s en filmpjes verwijderen. Daarnaast is er nog een percentage van 4% dat zichzelf online interessanter maakt dan hij werkelijk is.

Gerelateerd nieuws
> StudentenWerk: jongeren vinden vrouwen aan top vanzelfsprekend
> StudentenWerk preferred supplier Avenance
> Het geheim van StudentenWerk
> StudentenWerk overall winnaar High Growth Award 2009
> Manpower: glazen voordeur houdt vrouwen tegen

Bron: StudentenWerk 28 juni 2010

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek