loading
views

Creyf’s biedt combi-banen kinderopvang en gehandicaptenzorgCreyf's logo
28 juli 2010

USG-dochter Creyf’s omzeilt het knelpunt binnen de kinderopvang, de Buitenschoolse Opvang (bso), door deze functies met gezondheids- of gehandicaptenzorg te combineren.

Uitzendkrachten willen vaak het liefst fulltime aan de slag. In de bso is dit echter moeilijk te realiseren, meestal zijn hier werkweken van maximaal 16 tot 20 uur mogelijk. De vestigingen van Creyf’s die ook werkzaam zijn in de gezondheids- of gehandicaptenzorg bieden nu gecombineerde contracten aan, waarin bijvoorbeeld iemand die in de ochtenduren met zwaar gehandicapten werkt ’s middags in de bso bijspringt.

Combinaties

“Wij kijken heel goed welke combinaties er te maken zijn”, vertelt Nicole Vierwind, specialist op gebied van bemiddeling in de kinderopvang bij Creyf’s. “Fulltime werken in de gehandicaptenzorg is bijvoorbeeld erg zwaar, waardoor dit vak erg geschikt is om met iets ‘luchtigers’ als de bso te combineren.”

Strenge eisen
Wel zijn de eisen voor pedagogisch medewerkers voor de bso hoog. In het verleden werden door Creyf’s bijvoorbeeld ook studenten ingezet die nog niet in het bezit waren van een relevant diploma, dit mag inmiddels niet meer. Ook Alma Reijling is specialist op gebied van bemiddeling in de kinderopvang bij Creyf’s. Zij zegt hierover: “Ik sta er zeker achter dat er strenge eisen zijn op dit gebied. Het is een verantwoordelijk beroep waar we zeker niet zomaar mensen kunnen plaatsen.”

Gerelateerd nieuws
> Creyf’s opnieuw Uitzendbureau van het Jaar
> Creyf’s wint zilver bij Uitzendbureau van het Jaar 2009
> Creyf’s Uitzendbureau van het Jaar 2008
> Tènce! Uitzendbureau van het Jaar 2009

Bron: Creyf’s, 28 juli 2010

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek