loading
views

Ruim 100 vacatures voor trainees bij UWV WERKbedrijf


 
| UWV » | HRMNieuws » |
 

15 juli 2010

UWV WERKbedrijf stelt vanaf maandag 12 juli ruim honderd vacatures open voor afgestudeerde jongeren zonder werkervaring. Het gaat om traineeplaatsen van een jaar.

Deze vacatures passen in het door de regering ingesteld Actieplan Jeugdwerkloosheid en zijn bedoeld voor jongeren tot 27 jaar.

Het traineeprogramma
De jongeren gaan hun leeftijdsgenoten ondersteunen bij het vinden van een baan of een opleiding. Ze nemen het stokje over van een eerste groep van honderd trainees die afgelopen najaar bij UWV WERKbedrijf aan de slag ging. Destijds was er een run op de opleidingsplaatsen: dertienhonderd kandidaten meldden zich toen aan.

Met het traineeprogramma biedt UWV jongeren de kans om werkervaring op te doen en levert het extra inspanningen om de jeugdwerkloosheid terug te dringen. Het programma is onderdeel van het vorig jaar gelanceerde Actieplan Jeugdwerkloosheid van het ministerie van Sociale Zaken.

Na de zomer duizenden schoolverlaters
Directeur van UWV WERKbedrijf, André Timmermans, is tevreden over de resultaten tot nu toe: “De trainees hebben veel nieuwe ideeën bedacht en uitgevoerd om jongeren verder te helpen op de arbeidsmarkt. Vaak hebben ze hierbij gebruik gemaakt van nieuwe media en moderne communicatiemethoden. Door deze vernieuwende aanpak zijn wij in staat gebleken om meer werkzoekende en studerende jongeren te bereiken. De nieuwe lichting trainees zal vol aan de bak moeten. Na de zomer gaan duizenden schoolverlaters de arbeidsmarkt op.”

Functie-eisen
Kandidaten voor de functie zijn jonger dan 27 jaar en in het bezit van een recent behaald hbo- of wo-diploma, ongeacht de afstudeerrichting. Solliciteren kan nog tot vrijdag 23 juli a.s. Sollicitanten die niet in aanmerking komen voor het traineeship krijgen toegang tot een on line netwerk dat verdere ondersteuning biedt naar werk. UWV WERKbedrijf begeleidt ook de trainees die afzwaaien bij het vervolg van hun loopbaan.

Gerelateerd nieuws
> Tempo-Team en VROM pakken werkloosheid aan in aandachtswijken
> Mobiliteitscentra helpen 44.000 mensen naar werk in 2010
> UWV helpt kwart mln mensen aan werk in 2009

Bron: UWV, 12 juli 2010

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek