loading
views

Monster: eerste groei vacatures op jaarbasis sinds 2008Logo Monsterboard14 juli 2010

De Monster Employment Index kroop in Nederland een magere punt omhoog van mei naar juni 2010. Ten opzichte van 2009 kwam de toename van het vacatureaanbod uit op 4 procent, de eerste groei op jaarbasis sinds 2008.

Dit blijkt uit de maandelijkse publicatie van de Monster Employment Index door Monsterboard.

Vacatureaanbod per sector
Banking, finance & verzekeringen (+5pt/+10%) rapporteerde de scherpste stijging in online vacatures. De sector bereikte het hoogste niveau sinds maart 2009 na een groei van maar liefst 25% gedurende de laatste drie maanden. Marketing, PR & media nam het meest toe op jaarbasis (+40%). Het aantal online vacatures in onderzoek en ontwikkeling (+6pt/+7%0 reflecteerde de doorgaande investering in de industrie, die een gekrompen inhuuractiviteit kende gedurende de recessie.

Per provincie
Noord-Brabant en Overijssel zagen het vacatureaanbod op jaarbasis het meest toenemen (resp. van 88 naar 94 pt en 108 naar 118 pt). Op maandbasis kenden niet alle provincies groei; Limburg kende de grootste daling (van 101 naar 96 pt).

Eerste groei op jaarbasis sinds 2008
Juni markeerde zowel de tweede opeenvolgende maand van groeiende werkgelegenheid, als
een ommekeer op de lange termijn. The Monster Index kende sinds juni 2008 voor het eerst groei op jaarbasis, te weten een percentage van 4 procent ten opzichte van juni 2009. Al met al een teken van herstel volgens Monsterboard.

“De eerste jaarlijkse groei van online job postings sinds twee jaar kenmerkt een algehele verbeteringn van de recruitment branche,” aldus Warren Hammond, Managing Director van Monsterboard.nl. “Hoewel we voorzichtig zijn over de totale groei, zijn positieve trends in de industriële sectoren die flink geraakt waren door de crisis, zoals banking, onderzoek en ontwikkeling en media, bemoedigend voor banenzoekers,” zegt hij verder.

Monster Employment Index juni 2010 »

Gerelateerd nieuws
> Monster: vacatureaanbod mei stijgt weer
> Monsterboard: vacatureaanbod april stabiel
> Monster: online vacatureaanbod stijgt opnieuw in maart
> Monster: online vacatureaanbod februari licht gestegen
> Monster: online vacatureaanbod januari daalt weer
> Monster: eerste kwartaalstijging vacatures sinds 2008

Bron: Monsterboard, 14 juli 2010

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek