loading
views

Welke maatregelen moet werkgever nemen bij warm weer?

12 juli 2010

Op de vraag bij welke temperatuur het in de zomer nog verantwoord is om te werken zijn slechts algemene adviezen te geven.

Een werkgever moet zorgen voor een zo werkbaar mogelijk klimaat, rekening houdend met de aard van de werkzaamheden, de conditie (gezondheid) van zijn werknemers en andere van invloed zijnde factoren.

Structurele maatregelen
Als de temperatuur op de werkplek boven de 40 graden stijgt, is er bijna altijd een risico van gezondheidsschade en moeten er maatregelen genomen worden. Ook bij lagere temperaturen dan 40 graden kan gezondheidsschade optreden als er sprake is van bijvoorbeeld zwaar werk, zwangerschap, slechte lichamelijke conditie, hoge luchtvochtigheid en invloed van zonnestraling. Er moeten zowel structurele maatregelen genomen worden om in de toekomst gezondheidsschade te vermijden, als maatregelen die direct genomen kunnen worden, zoals aanpassen van het werkrooster, het houden van extra pauzes op een koele plaats, het verstrekken van extra drinken, het installeren van ventilatoren of airco’s.

Zie voor meer informatie website SZW: ‘Adviezen werken bij warmte’ »

Bron: Arbeidsinspectie, 12 juli 2010

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek