loading
views

Hays: netto vergoedingen Q2 2010 +14%LogoHays8 juli 2010

Hays, één van de grootste Britse uitzendorganisaties, heeft de netto vergoedingen in het tweede kwartaal van 2010 zien toenemen met 14%. De autonome netto vergoedingen tegen constante wisselkoersen stegen met 8%.

De netto vergoedingen voor tijdelijke plaatsingen groeiden met 2%, terwijl de vergoedingen voor permanente plaatsingen stegen met 33%. Hays kent voor het eerst in twee jaar een groei op jaarbasis.

Profijt van internationale cyclische en structurele groei
Volgens bestuursvoorzitter Alistair Cox is vooral te danken aan het sterke marktherstel in de regio Azië-Pacific en de verbeterde trends in de meeste andere internationale markten van het bedrijf, in met name Duitsland en Brazilie. Cox verwacht dat Hays, met 60% van de netto vergoedingen verkregen buiten het Verenigd Koninkrijk, goed kan profiteren van de cyclische en structurele groei in de internationale specialistische recruitment-markten.

Groei netto vergoedingen
Hays zag de netto vergoedingen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland afnemen met 6%. In Azië-Pacific stegen de vergoedingen zelfs met 53% en in Europa en de rest van de wereld met 21%. Op kwartaalbasis lieten de netto vergoedingen een groei zien van 8%. De netto vergoedingen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland bleven vrijwel onveranderd ten opzichte van het vorige kwartaal.

In de private sector kende Hays op kwartaalbasis een toename van 10%, tegenover een afname van 14% in de publieke sector. In Europa en de rest van de wereld zag de uitzender voor dezelfde periode een toename van netto vergoedingen van 12%. Duitsland zorgde daarbij voor het grootste deel van de groei, met een toename van 17%. In Azië-Pacific kwam de groei in netto vergoedingen op kwartaalbasis uit op 13%.

Bekijk de trading update van Hays

Gerelateerd nieuws
> Hays: stijging netto vergoedingen 2% in Q1 2010
> Hays: daling netto vergoedingen 30% in Q4 2009
> Hays: daling netto vergoedingen 37% in Q3 2009
> Hays boekt 43% minder winst

Bron: Hays, 8 juli 2010

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek