loading
views

Tempo-Team en VROM pakken werkloosheid aan in aandachtswijken

6 juli 2010

Uitzendorganisatie Tempo-Team gaat het Rijk en gemeenten gericht ondersteunen bij de aanpak van de hoge jeugdwerkloosheid in de 40 aandachtswijken.

De uitzendorganisatie start daartoe extra leerwerktrajecten en gaat in overleg met gemeenten en UWV Werkbedrijf afspraken maken voor een ‘sluitende aanpak’ voor schooluitvallers en jeugdige werklozen. Dat staat in een overeenkomst die vandaag in Rotterdam is getekend door minister Van Middelkoop (Wonen, Wijken en Integratie) en Kees Stroomer, directievoorzitter van Tempo-Team.

Samenwerking Tempo-Team en VROM
Het ministerie voor Wonen, Wijken en Integratie en Tempo-Team gaan gebruik maken van zowel hun eigen als elkaars netwerk. Het ministerie verzorgt de contacten met de gemeenten terwijl de uitzender met haar klanten structurele afspraken maakt over arbeidsplaatsen en leerwerktrajecten. Tempo-Team maakt met de gemeenten en het UWV werkbedrijf een plan over de gewenste aanpak en het aantal jongeren dat naar werk wordt bemiddeld. Per aandachtswijk waarvoor afspraken zijn gemaakt wordt zo nodig een extra intercedent opgeleid die de jongeren begeleidt.

Kees Stroomer: “Dit initiatief past goed in de sociale innovatiestrategie van Tempo-Team. Werk blijkt een van de belangrijkste factoren om de situatie in de aandachtswijken te doorbreken en draagt structureel bij aan een betere toekomst.”

MoMoney
In twee aandachtswijken lopen op dit moment succesvolle projecten waarin Tempo-Team al participeert. Zo is er in Amsterdam Slotervaart het initiatief MoMoney (‘More Money’) waarin jongeren tot 27 jaar die geen startkwalificatie hebben aan de slag worden geholpen. In Utrecht Kanaleneiland is er het sollicitatie- en opleidingsprogramma KrachtCatering. Cursisten die een certificaat behalen gaan dan aan de slag bij een cateraar.

Vergelijkbare projecten
In de landelijke raamovereenkomst is afgesproken dat, naast de leerwerktrajecten en de sluitende aanpak, ook in de andere aandachtswijken vergelijkbare projecten van start gaan. Voor Rotterdam tekende wethouder Schrijer vanmiddag ook een intentieovereenkomst met Tempo-Team over de specifieke aanpak in Rotterdam.

De inzet van Tempo-Team komt bovenop de inspanningen van Rijk, gemeenten en UWV om de werkloosheid in aandachtswijken aan te pakken. In de 40 wijken is de werkloosheid vaak dubbel zo hoog. Een hoog aandeel jongeren gaat zonder een zogeheten startkwalificatie van school.

Over Tempo-Team
Met 1.800 eigen medewerkers, 300 vestigingen en ongeveer 35.000 flexwerkers dagelijks aan het werk is Tempo-Team de tweede arbeidsbemiddelaar in Nederland. Bovendien is de uitzender actief in België, Luxemburg en Portugal.

Gerelateerd nieuws
> Tempo-Team en SNT werven specifieke doelgroepen
> Tempo-Team start uitzendbureau MOmoney

Bron: SNT, 28 juni 2010

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek