loading
views

Driessen HRM_Payroll: 30% omzetgroei eerste helft 2010

Logo6 juli 2010

Driessen HRM_Payroll laat wederom positieve cijfers zien in het eerste half jaar van 2010. In een markt die nog steeds te kampen heeft met de gevolgen van de economische teruggang wist Driessen een omzetgroei van 30% te realiseren ten opzichte van de eerste helft van 2009.

De omzet steeg daardoor met 6 miljoen euro naar ruim 27 miljoen over de eerste zes maanden. Dat maakte de gespecialiseerde HRM-dienstverlener voor de overheid, onderwijs en zorg&welzijn dinsdag bekend.

Lang weekend Londen voor hele bedrijf
Nadat het boekjaar 2009 al positief werd afgesloten met een autonome groei van 15% werd voor 2010 ingezet op een omzetstijging van 20%. Mocht dit daadwerkelijk gerealiseerd worden, zo beloofde directeur Jan Driessen eind 2009 zijn personeel, dan zou hij het hele bedrijf trakteren op een lang weekend Londen in december 2010. De tickets en hotels zijn inmiddels geboekt, want met de reeds gerealiseerde groei van 30% lijkt deze bijzondere beloning de 130 medewerkers niet meer te kunnen ontgaan.

Belangrijkste ontwikkelingen eerste half jaar
De positieve cijfers van het Helmondse familiebedrijf zijn onder meer gerealiseerd door de komst van een aantal nieuwe grote klanten (zoals onder meer de ANWB) en de uitbreiding van de dienstverlening en contractverlengingen van de bestaande klanten (waaronder gemeente Utrecht en het samenwerkingsverband Noord- en MiddenLimburg). In het eerste half jaar introduceerde Driessen een tweetal nieuwe diensten in de vorm van een nieuw softwarepakket voor het Voortgezet Onderwijs en een speciaal jobboard (www.driessenjobs.nl) uitsluitend bestemd voor de publieke sector. Ook de extra inzet op de e-HRM dienstverlening en de ZZP-dienstverlening droegen bij aan de positieve resultaten. Eind juni werd de driehoofdige directie daarvoor zelf in het zonnetje gezet met de toekenning van de prestigieuze titel Best Managed Companies 2010.

Opmerkelijke cijfers
Directeur Michaël Munnich: “Inmiddels is zo’n 80% van alle Nederlandse gemeenten een gewaardeerde klant van Driessen. Dit geldt ook voor 26 van de 27 waterschappen en 7 van de 12 provincies”. Directeur Jeroen Driessen vult aan: “Ruwweg geteld verzorgen we inmiddels, naast al onze overige HRM-dienstverlening, voor zo’n 25.000 ambtenaren de salarisbetaling. Zelf zijn wij op jaarbasis formeel werkgever voor zo’n 6000 payroll-krachten”. En nog een opmerkelijk cijfer: het ziekteverzuimpercentage van de 130 vaste medewerkers van Driessen was in het eerste half jaar van 2010 slechts 0,75%. Een bijzonder laagterecord, aldus de payroller, zeker ook in vergelijking met het landelijk gemiddelde dat volgens het CBS in dezelfde periode op 4,6% lag.

Vooruitzichten
Jeroen Driessen: “Binnenkort komt er weer een spannende tijd aan wanneer het wachten is op de bekendmaking van de uitslagen van diverse aanbestedingen en offertetrajecten waar wij onlangs aan hebben deelgenomen. Zullen we onze bestaande relaties kunnen behouden én mogen we onze dienstverlening uitbreiden bij nog meer organisaties in de publieke sector? Met de groei van ons personeelsbestand en de aankomende vergroting van ons kantoorpand zijn we er zelf in ieder geval helemaal klaar voor. We willen er een mooie tweede helft van 2010 van te maken, met als hoogtepunt de beloofde trip met al het personeel naar Londen”.

Gerelateerd nieuws
> Driessen HRM_Payroll wint Best Managed Companies 2010
> Driessen HRM_Payroll: omzetgroei bijna 15%
> Driessen HRM_Payroll: omzetstijging 8%
> Driessen HRM_Payroll nieuwe sponsor PSV

Bron: Driessen HRM_Payroll, 13 januari 2010

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek