loading
views

TiP en Werkpunt helpen uitkeringsgerechtigden aan werk


 
| FlexNieuws » | UWV » |
 

TiP
WerkPunt

2 juli 2010

TiP personeelsdiensten en WerkPunt Veluwerand slaan de handen ineen om minstens 20 uitkeringsgerechtigden aan een startkwalificatie en een langdurige baan te helpen.

Beide organisaties vullen elkaar prima aan in dit project. TiP personeelsdiensten heeft door haar sterke lokale marktpositie de contacten met het lokale bedrijfsleven, terwijl WerkPunt Veluwerand de kandidaten aanbrengt en toegang heeft tot de middelen om de uitkeringsgerechtigden op te leiden, en te begeleiden op de arbeidsmarkt.

Minimaal een jaar werk
Doelstellingen van het gezamenlijke project zijn om de employability van de kandidaten te vergroten, hen arbeidsritme op te laten doen en waar mogelijk zullen kandidaten zonder startkwalificatie worden opgeleid tot minimaal MBO 2 niveau. Uiteindelijk moeten zeker 20 uitkeringsgerechtigden voor minimaal een jaar aan het werk komen met uitzicht op een vast contract.

Aansluiting met bedrijfsdoelstellingen
Bedrijfsdirecteur Alexander Meijers van TiP personeelsdiensten is enthousiast over het project: “Dit project sluit perfect aan bij onze bedrijfsdoelstellingen: wij willen onze lokale klanten helpen aan goed lokaal personeel en bovendien willen wij graag een bijdrage leveren aan de inzetbaarheid van mensen uit de regio die zelf moeite hebben om aan het werk te komen. Als lokale speler willen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen door onze kennis en ervaring in te zetten om mensen aan het werk te helpen. Daarnaast verwachten wij dat de krapte op de arbeidsmarkt bij een verdere economische opleving weer snel zal toenemen. Het is daarom voor ons ook goed om alvast nieuwe kandidaten klaar te stomen voor de arbeidsmarkt”.

Ook WerkPunt Veluwerand is blij met de samenwerking. Esther Kool, projectleider WerkPunt Veluwerand: “Wij richten ons op het ondersteunen van het lokale bedrijfsleven bij arbeidsmarktvraagstukken. Daartoe zoeken wij samenwerking met allerlei organisaties die ons daarbij kunnen aanvullen. TiP personeelsdiensten heeft een sterke lokale positie en heeft dagelijks veel contacten, zowel binnen het bedrijfsleven als met werkzoekenden. In dit project hebben wij elkaar gevonden en ik ben er zeker van dat wij onze gezamenlijke doelstellingen gaan bereiken”.

Project LasZo!
Een uitwerking van de samenwerking vindt plaats in het ‘Project LasZo!’. Binnen LasZo! nemen zeven uitkeringsgerechtigden deel aan een leer/werktraject in de lastechniek. Het traject begint met een opleiding van drie maanden. Drie dagen per week krijgen de kandidaten een lasopleiding bestaande uit MIG/MAG 1 en 2, TIG 1, TIG RVS lassen, een cursus heftruck besturen en een VCA-certificaat. Eén dag per week worden ze getraind op hun sociale vaardigheden en op de vijfde dag lopen ze stage. Na twee maanden wordt de opleiding omgezet in een fulltime stage, met daarna een contract voor minimaal negen maanden. Alexander Meijers: “In het project LasZo! komt onze meerwaarde perfect naar voren: allereerst hebben wij de lokale opdrachtgevers aangebracht. Daarnaast kunnen wij onze ervaring met het opleiden van personeel uit ons Leerlingenconcept inzetten en bovendien maken we gebruik van de kennis van de technische arbeidsmarkt van ons zusterbedrijf Maintec”.

Over WerkPunt Veluwerand en TiP personeelsdiensten
TiP personeelsdiensten is een lokale uitzendorganisatie met een sterke verankering op de Veluwe. WerkPunt Veluwerand is een samenwerkingsverband tussen het UWV Werkbedrijf, Sociale Dienst Veluwerand, Gemeente Nunspeet, Gemeente Putten, Gemeente Elburg, Inclusief Groep en Leren & Werken Noord-Veluwe. In opdracht van Regio Noord-Veluwe voert zij in 2010 arbeidsmarktprojecten uit, die mede mogelijk gemaakt zijn door de provincie Gelderland.

Gerelateerd nieuws
> TiP presenteert nieuw managementteam

Bron: TiP, 2 juli 2010

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek