loading
views

Randstad – adviezen en koersdoelen (update 3 mei)

Logo3 mei 2010

UBS
UBS heeft het koersdoel voor Randstad verhoogd van €35 naar €42. Het advies blijft neutral.

Exane BNP Paribas
Exane BNP Paribas heeft het koersdoel voor Randstad verhoogd van €36 naar €40. Het advies blijft underperform.

CA Cheuvreux
De analisten van CA Cheuvreux herhalen hun koopadvies voor Randstad.
Het 12-maands koersdoel voor Randstad wordt opwaarts bijgesteld van 45.00 euro naar 48.00 euro. De analisten hebben Randstad donderdag op de Selected List geplaatst. De analisten hebben verder hun omzetverwachtingen voor 2010 verhoogd met 6,6%. De winstverwachtingen voor 2010 en 2011 zijn echter door de analisten verlaagd vanwege hogere belastingdruk.

ING
Volgens analist Marc Zwartsenburg van ING lagen de kwartaalresultaten van Randstad lagen in de lijn der verwachtingen. Ook laat Randstad een opwaartse trend zien, maar deze is al in de koers verwerkt. ING verlaagt daarom het advies van ‘buy’ naar ‘hold’, maar verhoogt het koersdoel naar 44 euro.

Zwartsenburg denkt dat beleggers moeten wachten met kopen van het aandeel tot het op een lager niveau komt. Naar verwachting zullen de markten in de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk de groei van de uitzender in het tweede kwartaal ondersteunen. De Nederlandse activiteiten komen later op gang volgens Zwarsenburg.

KBC Securities
KBC heeft op basis van de kwartaalresultaten van Randstad zowel het advies als het koersdoel van de uitzender verhoogd.

Joris: “Deze resultaten laten zien dat de uitzendactiviteiten op een breed vlak weer oppikken en dat het economisch herstel weer aan momentum wint”.

Volgens Joris is het aanmoedigend dat de groepsomzet alleen in maart al 4% is toegenomen en dat de uitzender tekenen ziet van langetermijnherstel. “Het tweede positieve punt is dat in de VS het laat-cyclische segment van ‘professional staffing’ ook weer winst is gaan maken in maart.”

Joris verhoogde het advies van ‘hold’ naar ‘buy’ en stelde het koersdoel bij van €35 naar €48.

Petercam
Analist Thijs Berkelder van Petercam handhaafde het eerder afgegeven ‘buy’-advies en hield ook het eerdere prijsdoel van €47 ongewijzigd.

“Zodra Nederland en Frankrijk in de pas lopen, is het opwaartse potentieel van de operationele resultaten groot”, aldus Berkelder. “Het eerste kwartaal is traditiegetrouw het zwakst, maar deze resultaten bevestigen ons beeld dat Randstad in 2010 een marge tussen 3,5% en 4% moet kunnen behalen. Mocht al in 2010 die 4% marge worden gerealiseerd, dan is er een extra koerspotentieel van 10% tot 15%.”

Rabo Securities
Analisten David Tailleur en Philips Scholte van Rabo wijzen eveneens op de resultaten in Frankrijk, die ten opzichte van het vierde kwartaal van 2009 nog verder zijn achtergebleven dan de andere landen waarin Randstad actief is. “Vooral Duitsland en Engeland verrasten daarentegen positief.”

Het advies laten de Rabo-analisten op ‘buy’ en het koersdoel van €45 blijft ook ongewijzigd. “De resultaten over het eerste kwartaal waren keurig, maar niet genoeg om de naald al te verschuiven. Zeker niet na de recente koersstijgingen.”

SNS Securities
SNS verhoogt het koersdoel voor Randstad naar euro 50 van euro 40 en handhaaft het advies buy. Ondanks de positieve koersontwikkeling dit jaar, is het sterke herstel van de sector volgens analist Frank van Wijk nog niet ingeprijsd. Van Wijk wijst op het omzetherstel van uitzenders Manpower en USG People in het eerste kwartaal.

Gerelateerd nieuws
> Randstad – Credit Suisse advies naar “verkopen”
> Randstad – Credit Suisse advies naar neutral
> Randstad – advies RBS verlaagd naar hold

Bronnen: Beurs.nl, 3 mei 2010 en Analist.be, 29 april 2010 en De Beurs.nl, 29 april 2010 en DFT.nl, 28 april 2010 en wallstreetweb.nl, 26 april 2010

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek