loading
views

Woordenboek werving & selectie


 
| HRMNieuws » |
 

Wervingswoorden27 april 2010

Vandaag is het woordenboek ‘Wervingswoorden’ verspreid en de nieuwe site www.wervingswoorden.nl gelanceerd. Een boek en site met de definities van bijna 650 termen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie, werving en recruitment.

Het woordenboek wordt in een oplage van 10.000 stuks verspreid aan de lezers van het vakblad Werf& en de relaties van de Persgroep Banen en AMC Academie. De laatste twee organisaties zijn de dragers van het initiatief.

Van social media tot bouncing
Arbeidsmarktcommunicatie en werving zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot volwassen vakgebieden. Vakgebieden die een stormachtige ontwikkeling doormaken onder andere vanwege de vergrijzing, de enorme tekorten aan gekwalificeerd personeel en verschuivingen tussen nieuwe en oude media. Deze ontwikkelingen zorgen ook voor de introductie van nieuwe (veel gebruikte) termen binnen het vakgebied. Variërend van social media tot en met bouncing.

De Persgroep Banen en AMC Academie willen met het boek en de site wervingswoorden.nl het vakgebied weer een stap verder helpen door alle jargon te verzamelen en daarmee nieuwe helderheid te creëren in de versnippering en intransparantie binnen het vakgebied.

“Bij het verzamelen en samenstellen van de woordenlijst heeft het ons verbaasd hoeveel relevante woorden er zijn op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment” aldus Wouter van der Meulen, directeur van de Persgroep Banen. “Ook was het zorgelijk om te constateren dat er nauwelijks definities van de verschillende begrippen te vinden zijn en dat er een wildgroei is aan nieuwe begrippen. Al met al reden genoeg om hieraan een bijdrage te willen leveren.”

Meer dan 650 woorden
Het vakgebied kent absoluut meer dan 650 aanverwante begrippen. In deze eerste versie van Wervingswoorden is getracht om zo volledig mogelijk te zijn met relevante woorden en definities. “Dat er woorden zullen ontbreken is zeker. Het is nagenoeg onmogelijk om meteen volledig te zijn. Niet in woorden en ook niet met de daaraan gekoppelde definities” aldus Martijn Hemminga, van AMC Academie. “Lezers van het boek en bezoekers van de site kunnen via wervingswoorden.nl woorden toevoegen en suggesties maken voor definities waardoor de volgende editie completer en beter kan worden.”

Gerelateerd nieuws
> Aardvark en social search voor recruitment
> HR Professionals start nieuwe wervingsmethode
> Innovatie sollicitatieformulier bij recruitment?

Bron: IG!, 27 april 2010FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek